A szoptatás mint személyes döntés

 In Csecsemők és újszülöttek

szoptatás

A szoptatás mint személyes döntés

A Gyermekgyógyászok Egyesületei és az Egészségügyi Világszervezet szerint a legjobb megoldás az csecsemők táplálására, a baba anyatejjel való szoptatása. Ez segít a fertőzések elleni küzdelemben, megakadályozza az allergiákat és védelmet nyújt számos krónikus betegség ellen. A Gyermekgyógyászok Szövetsége szerint a csecsemőket az első 6 hónapban a legjobb alternatíva a táplálásra a szoptatás, sőt, bátorítják is az anyákat , hogy 1 éves korig szoptassanak.

Bár a szakértők úgy vélik, hogy az anyatej, tápértéke miatt a legjobb választás a csecsemők számára, a nők egy része nem szoptathat. A döntés, hogy szoptassanak-e, vagy ne, sok esetben nem a kényelem függő, hanem az életmódot és bizonyos egészségügyi problémákat kell figyelembe venniük, amikor megszületik a döntés.

A mesterséges baba tápszerek és tejporok, egy jó alternatívát jelentenek azoknak a nőknek, akik nem tudnak, nem képesek vagy nem hajlandók szoptatni. Vannak nők, akik bűnösöknek érzik magukat, ha nem szoptatnak. De ha mesterséges babatej formulával táplálod a babát, akkor meg kell bizonyosodnod arról, hogy a tápszer teljes tápértékű.

Mindegy, hogy szoptatás vagy a tápszer mellett döntsz, az idő számít, amit a babával töltesz etetés közben. Ez megteremti a gyermek-anya kapcsolatot, de persze nem ez az egyetlen módja a szeretet kinyílvánítását, az odaadásnak.

A gyermek szoptatásával kapcsolatos döntés egy rendívül személyes dolog. De vannak dolgok, amiket nem szabad figyelmen kívűl hagyni, mielőtt döntenél.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search