A partner szerepe a vajúdás alatt

 In Szülés és gyermekágy

Ismertetjük azokat a lehetőségeket, melyek által segíthet neked, anélkül, hogy még egy terhet tenne ehhez az élményhez.

a fej masszírozása, főként a homloké. Ezen a részen sok feszültség gyűlik fel, a rá gyakorolt gyöngéd nyomás segíteni fog neked a szülés előtt.

együtt menjetek a mosdóba óránként. Egy teli húgyvezeték kényelmetlen, főként pedig meghosszabbíthatja a vajúdás szakaszát.

hidegvizes borogatás a nyakadra és a homlokodra. Még az arc lemosása is felüdíthet azokban a pillanatokban, amikor a nyomás a testedben jelentősen magasabb.

fogyassz folyadékot. Kérj ételt és/vagy vizet. Az étkezés segít pótolni az elvesztett erődet.

változtass testhelyzetet. Próbálj kényelmesen elhelyezkedni, attól függően, hogy mennyire erős a fájdalom amit érzel. A háton fekvés fokozhatja a fájdalmat, de ha egyik oldaladra fekszel, az kényelmesebb lehet, amikor megjelennek a szülés jelei

ha fáj a hátad, kérd meg a párodat, hogy masszírozza meg vagy azt a részt amelyben leginkább érzed a felgyülemlett feszültséget. Az izmok fellazítása kellemes érzést fog kelteni.
 
kérd meg szeretteidet, hogy legyenek melletted. Még ha nem is vágysz érintésre, szeretteid jelenléte nagyon fontos. Már a hangjuk is megnyugtató, és a tudat is, hogy számíthatsz rájuk ha szükséged van valamire.

• kipróbálhatod a zuhanyzást vagy kádba ülés módszerét is. A víz kipróbált jóbarát a vajúdás fájdalmainál.

használj villanypárnát vagy melegítő takarót a hátadra, mellényt és gyapjúzoknit, bármit ami segít, hogy jól érezd magad.

• kérd, hogy juttassák eszedbe, mi következik vajúdás és szülés után, milyen lesz, mikor karjaidba tarthatod a kisbabádat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search