Vajúdási útmutató

 In Szülés és gyermekágy

Persze vannak példák a kevésbé fájdalmas vajúdásra is, de jobb ha felkészülsz és bizonyos stratégiával rendelkezel. Készülj fel minden eshetőségre, ez a legjobb stratégia.

A terhesség alatti fájdalom oka főként a méhizom összehúzódása és a méhnyakra gyakorolt nyomás. A fájdalom úgy nyilvánul meg mint egy hasgörcs és hátfájás, valamint egy fáradtságérzés és egyfajta nyomás az egész testben. Egyes terhes nők a combjaikban is érzik ezt a fájdalmat. Másik oka a fájdalomnak a hugyhólzagra való nyomás, a baba feje nyomja ezt a területet.

A vajúdás az egyik legfájdalmasabb tapasztalat egy nő számára, ez persze változó, minden nőnél és minden terhességnél más. Mindenki másként éli meg, ez egyéni. Egyesek számára olyan, mint a menstruációs görcsök, mások számára olyan mint egy erős nyomás, megint mások úgy élik meg mint nagyon erős és fájdalmas hullámokat, mint amilyeneket a gyomorfájás okoz (eszünk valamit ami nem esett jól).

Egy közvéleménykutatás, mely a fájdalom erősségét vizsgálta, azt mutatta ki, hogy az első terhességnél a nők hajlamosak eltúlozni a fájdalom erősségét, nemúgy a többszörös anyák, akik kezdő társaiknál gyengébbnek írják le a szülés fájdalmait.

Nem mindig a vajúdás fájdalmának erőssége az a meghatározó tényező ami meggyőzi a nőket, hogy segítséget kérjenek, gyakran az összehúzódások időtartama és ismétlődése.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search