Szexuális élet a szülés után

 In Szülés és gyermekágy

párkapcsolatA szexuális együttlétet gátló vagy kellemetlenséget okozó dolgok a szülés után a következőek lehetnek:
• hüvelyváladék, ami egy- két hétig eltart még szülés után is
• fáradtság
• varratok a hüvelygát környékén
• megtalálni a megfelelő pillanatot, amikor a gyerek alszik és kicsi a valószínűsége, hogy felébred

Hagyjátok a természet rendje szerint menni a dolgokat, legyetek türelmesek és megértőek, és így, fokozatosan egyenesbe jön majd a szexuális életetek, még mielőtt nagyobb problémát okozna a szülés után.

A szoptatás és a szülés utáni szex
Ha még szoptatsz, melleid nagyon érzékenyek. Izgatott állapotban elkezdhet folyni az anyatej a melleidből. Ha ez téged vagy a párodat zavarja,
előbb etesd meg kisbabádat és csak utána bújjatok ágyba.


A szülés utáni szex sok türelmet igényel

A legfontosabb, hogy ezt a problémát megbeszéld partnereddel és ne sürgessétek a dolgot. Ha huzamosabb ideig nem kívánod a szexet, most hónapokról beszélünk, és kezdesz aggódni emiatt, keress időt arra, hogy ezt megbeszéld a pároddal. Az is előfordulhat, hogy orvos segítségét kell kérned.

A fáradtság
Ez nagyon gyakori probléma gyermekvállalás esetén, ezért oszd be úgy az idődet, hogy legyen pár óra, amit kizárólag párodra fordítasz. Keress olyan időszakot, amikor te sem vagy álmos, például a hétvégi délutánok, amikor a kisbaba is alszik.

Fogamzásgátlók
Ha nem szeretnél újra teherbe esni, alkalmazzatok fogamzásgátló módszereket szeretkezéskor, még ha korainak is tűnik így szülés után. Az hogy nemrég szültél, nem jelenti azt, hogy nem eshetsz újra teherbe. Volt már példa rá, hogy anyukák elmentek szülés utáni kivizsgálásra és hat hét után újra állapotosak voltak.


Nincs “kedved” hozzá

Ha egész egyszerűen nem kívánod az együttlétet, ne legyél frusztrált emiatt. Minden friss anyukával előfordul ez. Ezért fontos, hogy megbeszéljétek pároddal a problémát és legyetek tekintettel egymás szükségeire.

Az a lényeg, hogy sikerüljön megbeszélni ezeket a dolgokat, legyetek megértőek és töltsetek sok időt együtt, mert ez képezi egy boldog párkapcsolat alapját.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search