A kisbabák játékai

 In Csecsemők és újszülöttek

játékok gyerekeknek
Ha játszol vele, mondjuk állatost a dzsungelben, vagy teát szolgáltok fel egymásnak, ezáltal sok mindent megtaníthatsz neki a külvilágról, játék közben kreatív ötletei születhetnek és kalandozhat veled együtt a valós világban.

A kis és egyszerű játékok a legjobbak, de akkor lesznek számára érdekesek, ha együtt játszotok. Nem egy jó megoldás egy babáknak készült puzzle-t tenni eléje, és magára hagyva őt, végzni a teendőidet. Amikor csak teheted, légy a gyermeked mellett tanítóként, de ugyanakkor játszótársként is, erősítvén az önbizalmát és a kettőtök kapcsolatát is egyben.

A következő játékokért rajongani fog a kisbabád:

Puzzle játékok

A kirakós játékok csodálatos fejlesztő játékok, amelyek nemcsak a szem-kéz koordinációt, hanem az önbecsülést is fejlesztik, mert a kijelölt formák helyre tételével egy bizonyos fokú elégedettség lehet úrrá a gyermeken. Ha megdicséred minden egyes, jól helyre tett puzzle-darabért, akkor az ő apró kis győzelmei sikerélményekké válnak. Célszerű kezdetben egyszerű, csak néhány darabos puzzle-játékot vásárolni, majd ahogy a gyermek nő, egyre bonyolultabbakat beszerezni.

Könyvek

Senki sem tagadhatja azt a tényt, hogy az olvasás nagyon hasznos tevékenység, azonban nem kell egyszerre egy halom meséskönyvet beszerezned, előbb képes könyvekre lesz szüksége gyermekednek. Tanítsd meg a képeken szereplő dolgokra, azok neveire, és hangsúlyozva, vagy vicces hangnemben ejtsd ki a kifejezéseket, hogy minél szórakoztatóbb legyen számára a „tanulás”.

Elhelyezős játék

Vágj ki képeket magazinokból úgy, hogy szoba vagy konyha legyen a képen, majd berendezési tárgyakat, edényeket stb. amik az illető helyiségekbe illenek. Próbáljátok meg kettesben a helyükre tenni a dolgokat. Ha nem is sikerül egyedül elsőre megoldania a feladatot, az mindenképpen segít a környezetében lévő tárgyak felismerésében.

Nézd és mondd!

Ez egy egyszerű elekrtonikus játék, amelyben nincsenek összetéveszthető, bonyolult irányítógombok, hanem csak egy mutató, amelyet körbe lehet forgatni, és körbe állatok képei vannak. A mutatót ráirányítod valamelyik állatra, és meghúzod a kis kart, és a játék automatikusan kimondja az állat nevét. Idővel a kicsi is megtanulja a mutatót forgatni és a kis kart húzogatni és te majd arra fogod őt kérni, hogy ismételje el a gépi hangot. Ez egy ideális szülő-gyerek játék.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search