Vásárolj játékokat a gyerek szempontjából!

 In Lélek és pszichológia

építőkockák babáknakSzámtalan választási lehetőség sorakozik a polcokon, de nem tudjuk, melyik gyerekjáték a legmegfelelőbb csemeténk számára. Nem lenne könnyebb, ha a gyerek döntené el, hogy melyik játékra van szüksége és melyik ébreszti fel fantáziáját?

Íme néhány tanács, hogyan választhatod ki a megfelelő készségfejlető játékot, amely majd fontos szerepet játszik a gyerek növekedésében és fejlődésében:


A biztonság áll az első helyen

Ha egy gyermek ráteszi kezeit egy játékra, nagy esély van arra, hogy ez szájába is kerül. Bizonyosodj meg, hogy a játék nem tartalmaz apró alkatrészeket, melyeket véletlenül lenyelhet. A festett játékok nem tartalmazhatnak toxikus anyagokat.

A gyerekjátékok nem szabad könnyen törjenek. Azon játékoknak, melyek könnyen törnek, lehetnek éles szélei, a gyerek pedig megsértheti magát, nem beszélve az okozott sebekről, ha véletlenül rájuk lépsz.


A gyermek vizuális képességeinek fejlesztése

Kezdetben a babák látásélessége nagyon alacsony. Megközelítőleg egy lépés távolságra kell állnod tőle, hogy észervegye jellemvonásaidat.

Kontrasztos színű játékok segíthetnek a gyerek látásának fejlődésében. Kombináld össze a kontrasztos színeket a mozgással, ezáltal egy játékot nyersz, mely javíthat a baba vizuális összpontosításán és követési képességein.


Tekints mindent egy gyerek szempontjából!

Mivelhogy a gyerek nem tudja megmondani, milyen játékokat kedvel a legjobban, ezért szempontjuk nem lehet mérvadó a kereskedelemben. Tehát, a játékgyártó társaságok a szülőket célozzák meg, mint célközönség.

Vegyük példának a kiságy vagy játszószőnyeg fölé akasztható játékokat. Ezek a gyerekjátékok azért vannak tervezve, hogy felhívják a szülők figyelmét. Amikor bemész egy üzletbe, a ezek keltik fel leginkább az éerdeklődésedet.

Nincs semmi baj, ha vásárolsz egy igyen gyerekjátékot, amelyik a te szempontodból jól néz ki, de bizonyosodj meg, hogy érdekes a baba számára is. Végülis, ő háton fekszik és alulról bámulja a színes játékot.


Válassz egyszerű dolgokat!

Több marketingtrükköt használnak játékok eladása érdekében. Például mindig használt a rajzfilm, televízió, filmkarakterek. Egy két- három éves vagy nagyobb gyerek azonosítani tudja magát ezen karakterekkel és értékelni tudja őket.

Egy kisbabának ők semmit nem jelentenek. A babákat csak egy játék lehetősége érdekli. Ha egy játékot megüt és furcsa hangot ad ki, akkor újból megüti. Számukra nem képvisel különbséget ha a játék egy általános, egyszerű tárgy vagy a legnépszerűbb, lila dinoszaurusz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search