A gyerekek tanárok iránti tiszteletlensége

 In Lélek és pszichológia

diákcsíny
Majdnem minden gyermek esetetében előfordul az iskolában vagy az óvodában, hogy valamelyik tanárát vagy óvónőjét nem szimpatizálja, azonban ez nem ok a számukra, hogy ne tartsák be a szabályokat.

Mikor egy ilyen helyzetben gyermeked védelmére kelsz, hiszed vagy sem, saját hatáskörödet, legitimitásodat ásod alá ebben a folyamatban. Hatalmas hibát  követsz el gyermekeddel együtt, ha lealacsonyítasz felelős személyeket, még akkor is, ha egyetértesz vele.

A gyerekek számára rendkívül fontos a szülői visszajelzés, még ha ez csak tudatalatti szintű is. A szülőknek viszont fontos, hogy ne ösztönözze a gyermekek nevelésért felelős személyek tekintélyének aláásását, mert hosszútávon ez negatív hatással lehet a gyermek ítélőképességére.

Minden esetben koncentrálj a probléma megoldására és ne a gyermeked érzéseire a tanárnővel vagy óvónővel szemben!

A tanárokkal szembeni tiszteletlenség problémájának megoldása

„Tanárnőm egy bolond. Utálom” – Fordítás: Nem szeretem a tanárnőmet, és emiatt nem is tisztelem. Következésképpen, nem kell azt tennem, amit ő mond.

A szülő eredménytelen válasza: "Igen, tényleg sokszor elviselhetetlen. De azért mégis figyelned kell rá!"

A szülő hatékony válasza ebben az esetben azonban egészen más kell legyen. Fel kell hívnod gyermeked figyelmét arra, hogy nem segít semmit sem, ha kritizálja a tanárait. Majd kérdezd meg tőle, hogy mire van szüksége és mi az amit te megtehetsz érte, hogy sikeres legyen az iskolában.

A diák-tanár kapcsolat ugyanolyan fontos a szülők számára, mint a gyermek-szülő kapcsolat. Neked is segítened kell a gyermeked iskolára való felkészülését.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search