A fokhagyma fogyasztásának hatása a terhesség és a szoptatás ideje alatt

 In Táplálkozás és diéta

 

 A fokhagyma fogyasztásának hatása a terhesség és a szoptatás ideje alatt

fokhagyma

 

Az alábbiakban megtudhatod milyen hatása van a fokhagyma fogyasztásának a várandósság és szoptatás ideje alatt – rád és kisbabádra egyaránt. Ha a szoptatás időszakában fokhagymát fogyasztasz, annak egyes összetevői (a fokhagyma egyike a legerősebb illékony kéntartalmú ételeknek) bekerülnek az anyatejébe, ennek következtében az anyatej íze lehet, hogy kifogásolhatóvá válik a baba számára. Megfigyelések azonban azt bizonyítják, hogy sok esetben a fokhagyma fogyasztása jó hatással van a szopizás hosszára és intenzitására, és sok kisbaba kifejezetten kedveli az intenzívebb ízeket.

Egy pillanatra se feledd, hogy a kisbabádra hatással van mindaz, amit megeszel. A szoptatás alatti étrend változatossága nagyban hozzásegíthet majd a szilárd ételekre való áttéréshez.

 

Fokhagymafogyasztás és szoptatás

Ha csak alkalmanként eszel fokhagymát, az általában nincs kihatással a kisbaba szopizási szokásaira. Azonban, ha nagymértékben fogyasztod, az akár a táplálék megtagadásához is vezethet a csecsemő részéről. Ez persze nem csak a fokhagyma fogyasztását követően gyakori eset, hanem más fűszeres ételek miatt is elutasíthatja a kisbaba a mellbimbót.

Jóllehet a fokhagyma méltán híres természetes csodaszer, lehetnek mellékhatásai is. Az emberek többsége számára ezek egyáltalán nem zavaróak, de azért érdemes odafigyelni rájuk. Gyomorégés, emésztési zavar, felfúvódás, vagy akár hányás és hasmenés formájában is jelentkezhetnek. Ezek a mellékhatások – közvetve vagy közvetlenül – befolyással bírnak kisbabádra is.

Ezért javasolt, hogy szoptatás során ne fogyassz túl sokat bizonyos élelmiszerekből és ne kísérletezgess új ételekkel, hogy ne kockáztasd semmilyen élelmiszerallergia megjelenését. Minden esetben járj el körültekintően és ne feledd, hogy kisbabád rajtad keresztül veszi magához az összes, a fejlődése szempontjából oly fontos tápanyagot.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search