A cicák és a terhesség – a toxoplazmózis veszélyei

 In Terhesség és babavárás

A cicák és a terhesség – a toxoplazmózis veszélyei

cica-terhesség

Az orvosok általában azt javasolják, hogy a terhes nők kerüljék macsakaalom tisztítását. Ez a javaslat arra épül, hogy a terhes nők a cica ürülékéből származó parazitákkal fertőződhetnek meg.

A toxoplazmózis megállapítása terhes nőknél

A toxoplazmózis parazitája gyakori a macskák bélrendszerében. Ezek a paraziták jelen vannak a macska ürülékében és így a macskaalomban is.


Toxoplazmózis fertőzés

Az emberek könnyen találkozhatnak ezzel a parazitával, mikor a macskaalmot tisztítják, így fertőződnek meg toxoplazmózissal. Az egészséges felnőttekre nem veszélyes a toxoplazmózis, ellenben a gyerekekre igen.

A toxoplazmózis  terhességre kifejtett hatásai

Egy magzat születés előtt is megfertőződhet, ez a szem és agyi veleszületett rendellenességekhez vezethet. Egyes esetekben a fertőzés spontán vetélést is okozhat.

Tesztek a toxoplazmózis felismerésére

Habár a vérvizsgálat kézenfogható módszer, általaban mégsem ajánlják, ezért ha kételyeid vannak a toxoplazmózissal kapcsolatban, fordulj orvoshoz!

A fertőzés megelőzése

A toxoplasma gondii parazita elkerülése érdekében ajánlott a terhes nők számára, hogy ne takarítsák a macskaaalmot. Amennyiben mégis te kell foglalkozz ezzel, használj gumikesztyűt, és jól moss kezet utána.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search