A baba első születésnapja

 In Ünnepek és szokások

első születésnapA gyermek első születésnapja kétségkívül sokkal különlegesebb számodra, mint neki. Ami azt illeti, maga az ünnepelt úgy fog tekinteni a mulatságra, mint a játékidő hasztalan megszakítására. Tehát a kulcs egy csodálatos esemény létrehozásához az, hogy emlékezetessé teszed…. számodra!

Mégis az ételektől a díszítésig tartó szervezés minél egyszerűbb, annál jobb. A te dolgod az, hogy fényképeket készítesz és csodálod a kisbabádat, hogy megnőtt, nem pedig a konyhába rohangálsz mosogatni vagy fűszert tenni a levesbe.

Amellett, hogy megpróbálod tartani magad az egyszerű dolgokhoz ezen a születésnapon, igyekezned kell minél kevesebb vendéget meghívnod. A babák többsége ebben a korban kétszer annyira szorong idegenekkel szemben és az elválásoknál. A túl hosszú vendéglista megterhelő lehet a kis díszvendég számára. Az a legjobb, ha csak a családot, valamint a közeli barátokat hívod meg.

Legyen tematikus a party vagy sem?

A tematikus buli sokszor nagyon jó módja a születésnap felépítésének. Mindezek mellett – noha a téma sokat segíthet a díszletek megtervezésében – a meghívásnál és az ételnél bármilyen tevékenységet vagy játékot minimális szinten kell tartani.

Egyéves korban a gyermeknek egyszerűen nincs meg a kellő figyelme vagy képessége ahhoz, hogy részt vegyen a mulatságon. Ne felejtsd el, hogy egyazon idő alatt figyelned kell a vendégekre és az ünnepeltre.

A kisbabád betölti az első életévét. Ez a legfontosabb születésnap

Szervezz egy szűkkörű ünnepséget, mivel sok kisgyerek nem viseli jól a túlzsúfoltság érzését. Korlátozd az ünneplést két óra hosszára, mert másképp kockáztatod az összeomlást.

Ragassz színes posztereket a falra vagy lufikat kötözz fel, szolgálj fel finom falatokat műanyagtányérokon, és készítsd a tortát szórakoztató alakúra. Aztán dőlj hátra és hagyd, hogy az ünnepség a maga útján menjen. Ez egy olyan esemény, amely fontosabb számodra, mint a babának. Ha túl sokat szaladgálsz és szervezel, elszalasztod a mulatságot.

A meghívók

• Használd a kreativitásodat a meghívók tervezésénél. Díszítsd őket idézetekkel, rajzokkal vagy a témához illő matricákkal.
• Használj képeket: keress például Micimackót, Mickey Mouse-t vagy Thomas gőzmozdonyt ábrázoló képeket és egy képszterkesztő program segítségével nyomtasd rá őket a meghívóra.
• Gondolkodj vizuálisan:
miután kinyomtattad a meghívókat, vágd ki őket vicces alakúakra.
• Ami még egyszerűbb: több üzletben is kaphatóak kész tematikus meghívók.
• Lapozz át könyveket: "fűszerezd meg" a meghívókat, különböző gyermekkönyvekből kiválasztott idézetekkel.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search