A 11 hónapos baba

 In A baba első tizenkét hónapja

 

11 hónapos baba

Fizikai és értelmi fejlődés

Ebben a hónapban a mérleg már 9000-9500 grammot mutat, és a baba hossza átlagosan 72 cm.

A 11 hónapos babának 6 foga van kettő lent és négy fent. De ez nem kötelező. Mégis, ha késik a fogak növekedése akkor ezt meg kell beszélni a szakorvossal, hogy ezt nem-e valami betegség, mint a csont ritkulás okozza vagy csak egyszerűen lassúbb a fejlödése.

Már tizenegy hónapos korban a gyerek jelen kell hogy legyen amikor a szülők fogat mosnak, előkészitve, hgoy egy éves koruk után önállóan mossanak fogat.

A kisbabátok már kiált utánatok, hogy “mama” és “papa”. Ebben a korban már ügyesen iszik a bögréből, amelyet erősen megmarkol a fülénél fogva.

Ha csak egy percre is, de nyugodtan ül egy kisszéken és a kezei segitségével fel tud állni. Hordozza magával a kisszékét az egész lakásban, és keservesen tud sírni, ha ez bele akad valamibe. Ha segitünk sokáig tud két lábon álni, és sokkal magabiztosabb, tudván, hogy ha szükséges ott vagyunk és segítünk neki.

De az is lehetséges hogy a 11 hónapos baba már rég tud járni vagy az is hogy még egyáltalán nem. A gyereknek egyik esetben nincs semmilyen komoly problémája . Nyugodtan várd ki a pillanatot, anélkül hogy valami rosszra gondolnál.

 

Táplálás

Ne adj a gyrekenek vásárolt édességeket ! Minden, ami neki szükséges megtalálható a mindennapi étrendjében. Figyelem! A gyerek fejlődése függ attól is, hogy miként adjuk neki az ételt.

Ha az anya kedvesen mosolyog, a baba gyorsan reagál és boldogan válaszol. Tedd ezt ebéd közben is. Az örömérzet arra készteti, hogy könnyedén fogadja az ételt, így az könyebben is fog megemésztődni. De ne tévesszük össze az etetést a játszással. A babákat nem kell megszoktatni, hogy evés közben ne szórakozzanak vagy játszanak, mert ezt a szokást nagyon nehéz lesz késöbb kiiktatni, mikor már nagyobbak lesznek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

anyajegy