Tények a kisbaba alvásigényérol

0

baba alszik

Ezen a felmérésen 915 anyuka és kisbaba vett részt. A kutatók a felmérés során többször is méretet vettek a babákról, az édesanyáktól pedig olyan információkat gyűjtöttek, mint a baba alvási szokásai fejlődésük különböző szakaszaiban. Olyan kérdésekre keresték a választ, mint például az alvás vagy annak hiánya milyen befolyással van a gyermek egészségére.

Következtetések: egy kisbaba naponta 12 óra alvást igényel. Ha ezt nem vesszük figyelembe, felléphetnek olyan veszélyek, mint az elhízás vagy vérszegénység. A következmények még messzemenőbbek is lehetnek. Folytatva, a kutatás eredményei azt is kimutatták, hogy azon babák, akik nem töltenek elég időt az ágyban, felnőttkorukra könnyebben hajlamosak lesznek szorongó, depressziós vagy agresszív viselkedésre. Azon gyermekek, akik nem alszanak napi 12 órát és a televízió előtt töltenek napi 2 órát, 16%-al veszélyeztetettebbek az elhízásra.

Egy normális alvási program elengedhetetlen bármilyen életkorban, nemcsak a kisbabák esetében. Egyre több kutatás kimutatja, hogy az alvás hiánya sokkal károsabb hatásal van egészségünkre, mint azt gondolnánk.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!