3 tanács a termékenység növelése érdekében

0

termekenység párkapcsolat

3 tanács a termékenység növelése érdekében

A meddőség, meghatározása szerint a sikeres terhesség elmaradása, egy év rendszeres, ovuláció idejére eső házasélet ellenére. A meddőséggel kapcsolatos termékenységi problémák a nőket és férfiakat egyaránt érintik. Van azonban pár egyszerű lépés, amelyek segítségével kicsit te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a teherbeesés zökkenőmentes legyen.

A gumióvszer használata

Első hallásra biztosan ironikusan hangzik, de az óvszer használata megnöveli a teherbeesés és gyermeknemzés esélyeit. A gumióvszer nem csak a nemkívánt terhességtől, hanem a nemi úton terjedő betegségektől is véd. Ezáltal a nemi szervek védelmet élveznek a fertőzésekkel szemben, melyek káros hatással lehetnek a termékenységre is.

 

A nők termékeny periódusa

Azoknak a nőknek, akik teherbe szeretnének esni, mindössze egy negyede jár sikerrel már az első hónap után. A teherbeesés esélyeinek növeléséhez szükséges az, hogy az együttlét a peteérés ideje alatt történjen.

A peteérés előtti és utáni időszakot tartják egy nő maximális fertilitási periódusának. Mégsem lehet azt mondani, hogy van egy adott nap, amikor a peteérés bekövetkezik, ez egy egyénről egyénre változó periódus, a nő bioritmusának függvénye. Számítsd ki saját peteérési időszakodat, a ovulációs kalkulátor segítségével!

 

Mikor válik problémává a termékenység?

Ha egy évnél több idő elteltével sem járnak sikerrel a teherbeesésre tett kísérletek, ideje orvoshoz fordulni, és meghallgatni tanácsait.

Az orvosi segítséggel nem kell azonban addig várni, amíg a helyzet kritikussá válik. A félévenkénti nőgyógyászati vizsgálat, és a termékenység ellenőrzése 30 éves kor fölött mindenképp ajánlott.

A 30 éves kor már kritikus időszak, ezután egy nőnek elkerülhetetlenül szembe kell néznie a termékenység hanyatlásának problémájával. A nő korának előrehaladtával, egyre inkább csökken a teherbeesés esélye.

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.