A peteérés jelei

 In Családtervezés és gyermekvállalás

A peteérés jelei

Néhány tanulmány kimutatta, hogy a méhnyaknyák változásainak megfigyelése, pontos és hasznos módszer a nők legtermékenyebb napjainak megjóslására. A ciklus alatt a méhnyaknyák megnöveli a térfogatát és megváltoztatja a termelt nyák állagát. A legnagyobb térfogat és az állag változása tükrözik a test ösztrogén hormonszintjének növekedését és jelzi, hogy közel vagy a peteérés pillanatához.

Akkor vagy a legtermékenyebb, amikor a nyák tisztává, csúszóssá és rugalmassá válik. Ennek a nyálkának az a szerepe, hogy táplálja, védje és sürgesse a sperma útját a méh és a petevezetékek felé, hogy az mihamarabb találkozhasson a petével. Sok nő a nyers tojásfehérjéhez hasonlítja ezt a bőséges, vizenyős nyálkát.

 

A peteérés időszakában jelentkező alhasi fájdalom

A nőknek körülbelül egyötöde érzi valójában az ovulációs tevékenységet, amely a közepes fájdalomtól egészen a hirtelen görcsökig váltakozhat. Egyesek oldalsó hátfájásként írják le, vagy egyedi érzékenységként. Ez a középidős fájdalom (mittelschmerz) nevezetű állapot pár perctől pár óráig is eltarthat.

Ha minden hónapban ugyanakkor ugyanezt a típusú fájdalmat észleled, ellenőrizd a méhnyaknyák állapotát is. A peteérés okozta fájdalom hasznos határkő lehet a nők termékenységi időszakának meghatározására.

Lehet, hogy nem figyelmeztetnek erre, de más kiemelkedő jelekből is megtudhatod, mikor vagy a legtermékenyebb időszakodban. Az utóbbi években sokkal elterjedtebbek lettek azok a tanulmányok, amelyek a ciklus alatti külső változásokra és a viselkedésre vonatkoznak. Emlékezz vissza a menstruációs ciklusaidra, és észreveszed, hogy egyes jelek nálad is megjelentek, amikor közeledtél a peteérés pillanatához.

 

nő

 

Szexualitás és peteérés

Megnövekedett libidó, sokkal társaságkedvelőbb érzések és hangulat – ezek mind azt jelzik, hogy a legtermékenyebb időszakban vagy. Ha stabil párkapcsolatban élsz, a menstruációs ciklus peteérési szakaszában észre fogod venni a szexuális vágy csúcspontját.

Nem számít, hogy stabil kapcsolatod van-e, vagy sem, a “fogamzási ablak” azt az időszakot jelképezi, amikor a nőnek sokkal nagyobb a szórakozási vágya, különösen, ha más férfiakkal szocializálódhatnak és flörtölhetnek.

Ha kapcsolatban élsz, azt is észreveheted, hogy partnered sokkal birtoklóbbá és figyelmesebbé válik. Tanulmányok megállapították, hogy amikor a peteéréshez közeli időszakban vagy, jobb lesz a közérzeted és jobban nézel ki. Ilyenkor sokkal vonzóbbnak tűnhetsz mások szemében, hiszen ilyenkor a nők sokkal jobban odafigyelnek a külsejükre. Anélkül, hogy felfigyelnél rá, olyan ruhákat választasz, amelyek széppé tesznek, kicsinosítod magad, sokkal több kiegészítőt használsz. Minél közelebb van egy nő a peteéréshez, annál vonzóbb lesz.

Bár mi nem hisszük, hogy kihasználjuk az érzékiségünket, amint ez az állatvilágban szokott történni, mégis élünk a mi kis női fortélyainkkal, hogy felhívjuk magunkra a nagy Õ figyelmét.

Feromonok: Egy parfümmel megőrjíthetsz egy férfit. Nem elég jól kinézned, őrjítő illatod is lehet. Megállapították, hogy a nők a peteérés időszakában sokkal jobb illatúak a férfiak számára. Azt hihetnéd, senki nem tudja, hogy épp peteérésed van, viszont a feromonjaid elárulnak!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search