Vegyél részt az iskolai tevékenységekben

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

tanárnő és gyerek iskolábanAzt szeretnéd, hogy gyermeked tevékeny legyen az iskolában? Íme, néhány tanács, hogyan segíthetsz neki ebben?

Azok a gyerekek, akiknek szülei aktívan részt vesznek az iskolai életben, általában jobb jegyeket visznek haza, jobbak a dolgozati eredményeik, nagyobb a motivációjuk és nagyobb eséllyel tanulnak tovább, mint társaik. Ezért fontos, hogy te is bekapcsolódj az oktatásba.

Találd meg a számodra megfelelő szerepet!

Találd meg az erősségeidet és nézd meg, miben tudod általuk hasznossá tenni magad. Például, akik szívesebben tevékenykednek a színfalak mögött, azok készségesen rendezik meg az iskola nagyobb eseményeit. Mások, akik inkább szeretnek a középpontban lenni,  valamilyen vezető pozíciót választanak.

Tartsd szem előtt azt is, hogy a gyerekekkel vagy a felnőttekkel boldogulsz-e könnyebben.

Nézd meg, mennyi időt tudsz ezekre az tevékenységekre szánni. Szeretnél-e részt venni az osztály ügyes-bajos dolgaiban, vagy inkább egy olyan tanácsnak lennél a tagja, ami csak évente párszor ül össze?

Az idődtől vagy személyes stílusodtól függetlenül számos módszer létezik, hogy része lehess az iskolai tevékenységeknek.

Az iskolatanács dönt számos kérdésen a diákokkal kapcsolatban. A szervezet általában szülőkből, tanárokból és az iskolaközösség más tagjaiból áll. Ezen szervezet tagjaként szervesen részt vehetsz az iskolai életben – tudomást szerez a felmerülő problémákról és véleményt nyilváníthatsz azoknak megoldásában.

Az iskolatanács segít a tanárok vagy szülőcsoportok által megjelölt problémák és gondok megoldásában.

Újnak lenni a városban soha nem könnyű. A szülők és a gyerekek is általában nehezen fogadják be az újakat és azok szüleit. Az iskolatanács tagjaként más szülők segítségével szervezhetsz ismerkedési összejövetelt az újak tiszteletére, ezáltal megismerkedhettek velük, és ők is információkat gyűjthetnek az iskolaközösségről. Ha az empátia és a vendégszeretet jó tulajdonságaid, meg fogod találni a helyed ebben a szervezetben.

Az, hogy része vagy a gyerek iskolai életének, nem csak magadnak, de gyermekednek is kedvező. Maga tény, hogy egy tanács tagja vagy és sikeresen megoldod az iskola problémáit, talán a legnagyobb jutalom számodra az összes közül.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search