Éjszakai műszak: együttalvás a babával

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

család

Melyek a babával való együttalvás előnyei?


• Ha te és a párod egész nap dolgoztok, az együttalvás egy plusz alkalom arra, hogy a gyerekkel töltsétek az időt.

• A közeledés, ami az éjszaka folyamán történik, segít abban, hogy erősebb kapcsolat jöjjön létre köztetek és a gyerek közt.

• A tanulmányok azt mutatják, hogy a kisbabák, akik a szülőkkel alszanak, ragaszkodnak a szoptatáshoz, de kevesebbszer költik fel az anyukájukat az éjszaka folyamán, mint azok a babák, akik egyedül alszanak.

• Azok az anyák, akik egy ágyban alszanak kisbabájukkal, hosszabb ideig kell szoptassák őt, valószínűleg azért, mert az ágyban kényelmesebb, és inkább így, mint az éjszaka folyamán felkelni és megetetni a kisbabát.

• A kisbabák, akik együtt alszanak a szülőkkel, kevesebb ideig vannak ébren az éjszaka folyamán és kevesebbet is sírnak, mint azok a babák, akik egyedül alszanak.

• A gyerek közelében aludni gyorsabb reakciót jelent, ha elkezd köhögni vagy sírni éjszaka.

• Egyes emberek szerint az újszülöttek, akik a szüleikkel alszanak, önállóbbak, extrovertáltabbak és magabiztosabbak, mint más gyerekek.
Felnőttként nagyobb az önbecsülésük, a stresszoldó képességük, és az intimitás sem kényelmetlen nekik, mint azoknak, akik babaként egyedül aludtak. Mindezek mellett, az alvás módja nem változtathatja a babát egy bizonyos típusú emberré.

• A kisbabák, akik szüleikkel alszanak, ritkábban ébrednek fel, és hamarabb alszanak vissza, mint azok, akik egyedül alszanak egy másik szobában. Mindezek ellenére, egyes kisbabák egyszerűen jobban meg tudnak nyugodni és el tudnak aludni egyedül, mint a többiek. Éppen ezért, megtévesztő, ha azt hiszed, hogy az együttalvás befolyásol akkor, amikor a kisbaba kezdi átaludni az éjszakákat.

Melyek a babával való együttalvás hátrányai?

• Együtt aludni egy gyerekkel, aki forgolódik, üt, összetekeredik, több időt igényel az alkalmazkodáshoz, és lehet, hogy nem fogsz olyan jól aludni, mintha a gyerek külön szobában lenne.

• Ha a kisbabád megszokja, hogy veled alszik, problémái lehetnek az alvással, ha egy rokonnal vagy bébiszitterrel hagyod.

• Attól függően, hogy mekkora a baba, és mennyi ideig aludt veled, az átszoktatás a családi ágyból a kiságyba hosszabb folyamat lehet.

• A gyerekkel való alvás befolyásolni fogja szerelmi életedet is. A spontán szeretkezés nem éppen lehetséges, ha a gyerek veletek alszik. Sok szülő ebben az esetben, egy másik szobát választ, hogy ne zavarja a gyereket. Egyszer-egyszer valamelyikőtök, vagy mindkettőtök számára kényelmetlen lesz ez a megalkuvás.

• A hirtelen csecsemőhalál kockázatának csökkentése érdekében az Egészségügyi Minisztérium azt javasolja, hogy ne aludj együtt a babával, ha te vagy a partnered alkoholt, drogokat, gyógyszereket fogyasztottatok, vagy ha valamelyikőtök cigarettázik. Soha ne aludj a gyerekkel a kanapén vagy a fotelban.

Hogyan aludjak együtt a gyerekkel, ha én később fekszek le, mint ő?

Arra a kérdésre, hogy mit tegyél, ha te még nem vagy kész a lefekvésre, de a gyereknek már aludni kell, nincs rossz vagy hibás válasz.

Egyes szülők a gyerek mellé fekszenek, míg elalszik, majd felkelnek mellőle és elvégzik az esti tennivalókat. Mások ébren tartják a gyereket addig, míg le nem fekszik mindenki.

Míg a gyerek kicsi, jó ha egy kosárkában vagy kiságyban tartod, ha nem vagy egy szobában vele. Használj rácsos kiságyat, hogy biztonságban legyen, amikor már kicsit nagyobb.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search