Üvegfestés – minták a gyerekszobába

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok:

? Üvegmatrica-festékek

? Kontúrfesték

? Irattartó fólia vagy üvegfestéshez használatos fólia

   

  üvegfestés
  Üvegfestés – minták a gyerekszobába

   

  Üvegfestés

  A mintákról

  Mintát (azaz sablont) szinte bárhonnan szerezhetünk, kifestőkönyvekből, mesekönyvekből, magazinokból, vagy le is tölthetünk az internetről. Fénymásológéppel tetszés szerinti méretűre alakíthatjuk, de használhatjuk közvetlenül az eredetit, ha megfelel a mérete. Helyezzük a mintát a fólia alá, vagy csúsztassuk bele a műanyag irattartóba (a célra ez utóbbi is tökéletes!).

  A körvonalak megrajzolása

  Kontúrfestékkel húzzuk meg a körvonalakat a fólián követve a sablont. A kezünket megtámasztva könnyebb a munka! A flakont tartsuk függőlegesen ugyanúgy, mint egy ceruzát, és lehetőleg egyenletesen nyomjuk ki belőle a festéket. A kontúrfesték hegye akárhozzá is érhet a fóliához, de vezethetjük kicsivel fölötte is. A kontúrfestéket a gyártó utasítása szerint hagyjuk megszáradni.

  Felületek festése

  Ha megszáradtak a kontúrvonalak, elkezdhetjüka felületek kifestését. A festéket használat előtt ne rázzuk fel, mert légbuborékok képződnek benne! A festéket közvetlenül a flakonból vigyük fel a kifestendő felületre. A festék és a kontúrvonal találkozásánál ügyeljünk arra, hogy a festék ne fusson át a másik mezőbe.

  Az üvegmatrica-festék színei a festés során tejszerűen pasztellesek, csak száradás után válnak tisztává, élénkké.

  Az elkészült mintát óvatosan húzzuk le a fóliáról, majd simítsuk fel az ablakra vagy egyéb sima felületre. A kép magától odaragad, többször lehúzható,és más felületre áthelyezhető. A matrica rugalmas, ezért domború felületeketis díszíthetünk vele (pohár, üvegpalack). Gyönyörűen mutat a fürdőszobában (kád körül, csempén, tükrön) is.

  Üvegfestés – mintaötletek:

  üvegfestés üvegfestés
  üvegfestés üvegfestés

   


  Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

  Recommended Posts

  Start typing and press Enter to search