Természetes módszerek a csecsemokori láz csillapítására

 In Házipatika és természetgyógyászat

Tanácsos azonban elkerülni, hogy rögtön a gyógyszeresüvegek után nyúljunk. Léteznek számukra sokkal egészségesebb természetes gyógymódok.

Az esetek többségében a lázas csecsemőt békén kell hagyni. A láznak általában egy jól meghatározott oka van, és a szervezet szövetségét képviseli a fertőzések ellen. Ezzel kapcsolatban kevés természetes gyógymód ismert, de használatuk biztonságos és segítséget nyújt a csecsemő jó közérzetében.

Nagyszerű ötletnek bizonyul, ha egy engedéllyel rendelkező természetgyógyászhoz fordulsz tanácsért, mielőtt a kisbabádon valamilyen homeopátiás kezelést próbálsz ki. Irányítani tud, hogy válaszd ki a megfelelő gyógynövényeket és homeopátiás jogorvoslattal is ellát egyben, segítséget nyújtva az adagolásnál is.

A citromfű levele, a kamilla, a borsmenta, az édesgyökér és elnyílóban lévő virágok voltak hagyományosan használva a csecsemőkori lázra.

Egy 2 évnél idősebb gyerek már kaphat egy fél csupor gyógyteát, több mint 4 alkalommal naponta (24 órában). A 2 évnél kisebb babák esetében, akik még szopnak, javallott a mamának inni ezeket a gyógyteákat, így átadva a gyermeküknek e füvek gyógyító tulajdonságait. Vagy a helyi gyógynövény szaküzletekben, készen kiporciózva vásárolhatók gyermekeknek készített gyógynövények, különböző betegségekre.

A kasvirág (echinacea) és az aranypecsétfű hasznos lehet  a fertőzés mihamarabbi  megszüntetéséhez. Próbálj ki egy kifejezetten gyermekek részére készített keveréket.

A fokhagyma antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a babád már nagyobb 9 hónaposnál, készíthetsz már neki egy finom fokhagymás húslevest.

A gyömbértea lázcsökkentő. Kitűnő gyomorbántalmakra is. A gyömbér remekül bemelegít, ezért szokták alkalmazni azoknál a csecsemőknél, akik általában hidegebb végtagokkal rendelkeznek. Készíts egy gyenge, friss reszelt gyömbérből készült teát. Ha a gyermeked 1 évnél nagyobb, egy csepp mézzel megédesítheted.

A homeopátiás jogorvoslatok általában használnak a csecsemőkori láznál, de ez csak konkrétan alkalmazható minden gyerek egyéni tüneteinél. Keresd meg a homeopátiás könyv erre vonatkozó fejezetét, vagy kérd ki egy orvos véleményét.

Vigyázz arra, hogy a csecsemő mindig elég folyadékot kapjon, nehogy kiszáradjon. Ha még szopik, sokszor tápláld anyatejjel, mert így a kellő folyadékmennyiséget megkapja, valamint fontos tudni, hogy az anyatej rendkívül jó immunrendszer-erősítő.

Ne feledd, ha a kisbabád 6 hónaposnál kisebb és magas láza van, hívj hozzá sürgősen orvost. Ezen túlmenően, ha a csecsemőd apatikus, levert, szokatlanul nehéz a légzése vagy merev nyakkal sír, ekkor is azonnal orvost kell hívni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search