Tanácsok a fogzás okozta fájdalom csillapítására

 In Csecsemők és újszülöttek

baba fogai
A fogzás okozta fájdalmat több módszerrel is lehet enyhíteni. Ezek a módszerek a következők:

Fájdalomcsillapító alkalmazása: Adj be a gyermeknek a korának megfelelő fájdalomcsillapítót: Ibuprofent, illetve Acetaminofent. Ez biztosan segíte enyhíteni a fájdalmat. Mindig konzultálj az orvossal, mielőtt gyógyszert adnál be neki!

Fagyasztott tárgyak: Bármilyen hideg tárgy enyhíteni tudja az íny fájdalmát. Tehát, ha megenged a gyermeknek, hogy egy anyagba tekert jeget rágcsáljon, csodát tehet a fogzás fájdalmának csökkentését illetően. Ezt a megoldást hideg zöldségekkel, gyümölcsökkel is lehet használni, vagy megfagyott répával, hideg kanállal, illetve fagylalttal.

Az íny masszírozása: Ha tiszta ujjakkal masszírozod a gyermek ínyét, segíthet csillapítani a fájdalmat. Masszírozd a gyermek ínyét 2 percig minden alkalommal, amikor ingerlékeny, vagy sír.

Természetes termékek: Több különböző növényi alapú készítmény létezik, amelyet fájdalomcsillapításra lehet használni. A szegfűszegkivonat egy kitűnő termék. Vegyél ki egy kisebb mennyiséget, és masszírozd bele az ínybe. Ez enyhíteni fogja a fájdalmat. A vanília-kivonatos masszázs szintén csillapíthatja a baba fogai okozta fájdalmat. A kivonatnak nyugtató hatása van, és a hasfájást is csillapítja. Az édes fapálcikák rágása szintén segíthet a gyermeknek, mivel enyhíti a duzzanat érzetét és a fájdalmat is.

Vizes zsebkendő: Helyezz a gyermek keze ügyébe egy vizes zsebkendőt, amit rágcsálhat. Ez nem csak a fájdalmát enyhíti, de felitatja a felgyülemlett nyálat is, ami folyamatosan a szájában van. Csupán arról kell meggyőződnöd, hogy a zsebkendő tökéletesen tiszta.

A fogzás időszakát követően adj neki egy fagylaltot, és nézd, amint élvezettel mormog hozzá. Fájdalom a fogzás miatt? Az meg mi?

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search