Szülési szabadság: tanácsok a munkahelyre való visszatéréshez

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

szülési szabadságA szülési szabadság hamar eltelik. Tudd meg, mit tehetsz, hogy megkönnyítsd a munkahelyre való visszatérést!


Mielőtt visszatérnél a munkahelyedre

• Ne hibáztasd magad! A munkahelyre való visszatérés érzelmi konfliktusokat válthat ki a friss anyukákban. Ha házon kívül dolgozol, nem jelenti azt, hogy rossz anya vagy – és normális dolog, hogy várod a munkahely nyújtotta kihívásokat.

• Keress egy megbízható embert, aki vállalja a gyermek felügyeletét. Érdeklődd meg a helyi bölcsődék órarendjét, vagy alkalmazz egy bébiszittert. Határozd el, hogy ki fog a gyermekkel időt tölteni, még mielőtt szóba jön a munkahelyre való visszatérés problémája.

• Beszélj a főnököddel! Tisztázzátok a felelősségeket és a munkahelyi órarendet, hogy tudd, mit vár el tőled az alkalmazó, miután visszatérsz a szülési szabadságról. Érdeklődhetsz rugalmas órarend után, távmunka vagy részmunkaidős program után.

• Abban az esetben, ha szoptatsz és azután is szeretnél szoptatni, miután visszatérsz dolgozni, akkor próbáld úgy módosítani a szoptatási időt körülbelül két héttel a visszatérés előtt, hogy munka előtt és munka után legyen megszokott a gyermeknek a szoptatás.

• Határozz meg egy pontos dátumot a visszatéréshez. Ha lehetséges, próbálj a hét vége felé visszatérni a munkához. Így az első heted a visszatéréskor rövid lesz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search