Spirál felhelyezése és első menstruáció szülés után

 In Nőgyógyászati problémák - kérdések

Spirál felhelyezése és első menstruáció szülés után

Kérdés:

5 hónapja szültem, és most még most sem jött meg a menstruációm. 2 héttel ezelőtt spirált tetettem fel. Azt szeretném tudni, hogy a menstruációm meg fog jönni ezután, vagy csak miután már abbahagytam a szoptatást?
baby

Válasz:

Kedves Asszonyom! A saját véleményem , tapasztalatom szerint a szoptatás ideje alatt nem helyes az IntraUterinEszközt felhelyezni. De ettől függetlenül válaszom az, hogy ha valaki nem szoptat, körülbelül 6-8 héttel a szülés után tér vissza a vérzése , de intenzív szoptatás esetén akár egy év is eltelhet menstruáció nélkül. Megeshet – különösen, ha korábban már volt valamilyen nőgyógyászati problémája a kismamának, illetve ha soha sem volt szabályos a menstruációja – hogy nehezebben áll vissza a hormonháztartás korábbi egyensúlya. Ha a tej elapadása ellenére sem jelentkezik a vérzés (2-3 hónapon belül), akkor mindenképpen forduljon orvoshoz., mert kezelés válhat szükségessé.

Dr. Steierhoffer György

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - nőgyógyászati problémák kategóriaKérdés-válasz - nőgyógyászati problémák kategória