Lepényleválás, növekedési lemaradás, agykárosodás

 In Terhesség és szülés - kérdések

Lepényleválás, növekedési lemaradás, agykárosodás

Kérdés:

15 hetesen volt egy részleges lepényleválásom. 5 hét alatt teljesen visszatapadt a lepény. A babánál 2,5 hetes növekedési lemaradást látnak, (ez állandó, nem nő a lemaradása), szervileg minden rendben van vele. Torch vizsgálat, chorion-boholy mintavétel negatív. A lepényleválás ideje alatt folyamatosan kevés volt a magzatvíz is. Mostanra helyre állt a víz mennyisége, a baba szépen nő. A kérdésem viszont az lenne, hogy milyen károsodást okozhatnak ezek a problémák a babánál? Agyilag sérülhetett?

Válasz:

Az ultrahang paraméterek alapján nem lenne szükség további Down-szűrésre, azonban kora miatt kombinált teszt végzését javasoljuk lehetőleg minél hamarabb, hiszen a várandóssága már elég előrehaladott. Amennyiben az magas vagy közepes kockázatot mutat amniocentézis javasolt a 16-18. terhességi héten. Ezt Prena-teszttel is ki lehet váltani, ami anyai vérből mutat ki a magzatnál kromoszóma-rendellenességet, de a legjobb megoldás az lenne, ha genetikai tanácsadás formájában tudna tájékoztatást kapni a lehetséges kockázatokról.

Üdvözlettel:
Dr. Vereczkey Attila

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Terhességgel kapcsolatos kérdésekTerhesség - kérdés-válasz