Speciális helyzetű gyerekeket ajándékoztak meg a ralisok

 In Közérdekű információk, hírek

A Bamako ralira készülő Szepesi Gusztáv a BM OKF – AUTÓSPORT TV csapatának nevében, valamint a Team Felián Historic képviseletében Felién Ákos, Deák István és az erőemelő Sinka Zsolt ajándékozta meg a váci Cházár András speciális szakiskola és diákotthon lakóit 2011 karácsonyán.

A hallássérült, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjával foglalkozó intézmény pedagógusai és diákjai is meglepődtek, amikor egy tranzporternyi ajándékkal gurult be az iskola épülete elé a csapat. A tagok egyesével adták át a csomagokat először a kisebbeknek, majd a nagyoknak, sőt, még a közösbe is jutott ajándéktasak, melyben plüssöket, írószereket, játékokat gyűjtöttek össze a ralisok és azok családjai, barátai.

“Mindenkit mozgósítottunk” – mondta Szepesi Gusztáv, aki sokáig az esemény hatása alatt volt még. “Az autósport nem csak arról szól, hogy kitoljuk a csövön a milliókat. A Bamako rali keretében viszünk Afrikába is ajándékokat a szegény gyerekeknek, de úgy gondolom, hogy itthon is megvan a helye az adományoknak. És ha mi meg tudjuk tenni, akkor bárki más is megteheti, és nem csupán karácsonykor”- tette hozzá a navigátor.

Nem a levegőbe beszél az autósport szerelmese, hiszen idén már háromszor jártak Szentesen karitatív céllal. Először mikulásként tűntek fel, és 800 iskolás és óvodás örülhetett az általuk hozott ajándékoknak, majd egy iskolai sportnapon a 2.8 tonnás versenyautójukat tolták el a kissikolások, majd Sinka Zsolt erőemelő döntött világrekordot. Látványos bemutatóján ugyanis egy 81 tonnás interpici szerelvényt húzott el. Tizenöt métert tett meg a vonattal és a rajta lévő utasokkal együtt, melyet még azelőtt senki sem kísérelt meg.

A csapat tagjainak karácsony előtt arra is jutott ideje, hogy a szentesi kórház gyermekosztályán is látogatást tegyenek.

Jövőre, gyereknapkor ígéretük szerint visszatérnek a váci diákotthonba, ahová az addigra már Bamakot is megjárt versenyautóikat is elviszik, ezzel is izgalmas élményeket nyújtva a speciális helyzetben lévő kisiskolásoknak.

 

 

1
2
3
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search