Óvjuk borünk szépségét, fiatalságát a nyári hónapokban is!

 In Egészség és életmód

A nyár ragyogó és 3 hónapon át tartó tombolása, azon túl, hogy örömmel tölt el mindenkit a téli hónapok után, komoly károkat is okozhat bőrünknek. A nyár beköszöntével, sokkal jobban figyelünk az arcápolásra, érzékeljük a változásokat, de a figyelmet egész évszakon át kitartóan kell táplálni, hogy a nyár eleji lelkesedés után nehogy az évszak végeztével okozzunk károkat. A bőrünk ilyen melegben sokkal könnyebben szárad ki és megfelelő ápolás nélkül az apró ráncok egyre jobban szaporodnak, nem kímélve a szem, a száj, vagy a homlok környékét sem.

Az arc szépségének és üdeségének megőrzése komoly feladat, melyről akkor sem szabad megfeledkezni, mikor a napsugarak romantikusan és kedveskedve simogatják arcunkat a vízparton. Nem is beszélve a légkondicionáló szárító erejéről, mely veszélyes is lehet, hiszen ha a benne megtelepedett por rákerül a bőrre, és a nyári meleg miatt nagyon megizzadunk, akkor egy komoly fertőzés veszélye is kilátásba kerül. Legyünk reálisak, bármennyire is szeretünk tengerparton napozni, a sós víz éppúgy szárítja a bőrt, így a nyaralások idején kiemelten fontos, hogy megfelelő napozószereket és arckrémeket használjunk.

 

Vegyük sorra a teendőket!

Az alapok évszaktól függetlenül mindig a legfontosabbak, így bármilyen arcápolás mellett döntünk, bármilyen típusú is legyen a bőrünk, először mindig az arcbőr megtisztításával kell kezdeni a folyamatot. Ez lehet tisztító és frissítő tonik vagy arctisztító és sminklemosó tej is, a fő szempont, hogy a napi szennyeződéseket, melyeket az utcán vagy a nyaralás során felszedtünk, kíméletesen eltávolítsuk a bőrfelszínről. Olyan terméket érdemes választanunk ehhez a folyamathoz, mely nem szárítja a bőrt, nem tartalmaz alkoholt és olyan nyugtató kivonatokkal telített, mint például az uborka, vagy az aloe vera, melyek megtartják a bőr egyensúlyát.

Az alapok után jöhet a hidratálás, melyet kortól és bőrtípustól függetlenül ajánlott reggel és este is megtenni, a külön ezekre a napszakokra készített krémekkel, hiszen míg reggel egy könnyedebb, gyorsan felszívódó termékkel indulhat a nap, úgy éjszaka egy zsírosabb, nehezebb krémet is könnyen elviselünk, melynek bőven van ideje hatni, míg mi éjszaka egy szebb arcbőrről álmodunk.

 

bőrápolás nyáron

 


A fenti hatások eléréséhez bátran ajánljuk az Olay arcápolási termékeit, mint például az Essentials tisztító és frissítő tonikot, az Essentials arctisztító és kondicionáló tejet, valamint az Essentials Complete Care éjszakai és nappali hidratáló krémeket, melynek külön érzékeny bőrre készült változata is van.

Ez a három lépcsőből álló arcápolási folyamat biztosítja, hogy bőrünk az őszi stresszes időszak beköszöntére tökéletesen hidratált lesz, mely folyamatos figyelem mellett kitart a következő nyárig.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search