Hogyan ápoljuk az arcbőrünket 25 felett (x)

 In Egészség és életmód

Hogyan ápoljuk az arcbőrünket 25 felett

Gondos törődéssel és időben elkezdett bőrápolással egyre tovább biztosíthatjuk arcbőrünk fiatalosságát és szépségét.

Ahogy már kamaszként muszály odafigyelnünk a pattanásokra, úgy felnőttként is érdemes kialakítani egy napi bőrápolási rutint, hiszen a belefektetett energiát és pénzt az arcunk később meghálálja.

Milyen termékeket használjunk?

Az első lépés, hogy megismerjük, milyen bőrtípussal rendelkezünk, mennyire száraz vagy éppen zsíros, de a legfontosabb, hogy az arctisztítás és a hidratálás minden egyes bőrtípusnál elengedhetetlen. Az alapos reggeli és esti arctisztítás segít megszabadítani a bőrünket a rá került kosztól, szennyeződésektől. Este ne feledkezzünk meg a sminkünk eltávolításáról sem, hiszen ha sminkben alszunk, lehet, hogy jól mutatunk (egy ideig) a pizsamánkban, de hosszútávon hatalmas károkat okozhatunk az arcbőrünknek, mert nem tud lélegezni. A reggeli, elmosódott szemfestékről és a párnán hagyott fekete foltokról nem is beszélve…

Az arcápolási rutin az évek alatt változhat is, hiszen míg fiatalon elég az alapokra figyelni, addig 25 év felett már egyre nagyobb hangsúlyt kap a preventív használat is, hogy bőrünk minél tovább maradjon fiatalos és üde.

Az évek múltával azonban más céljaink is lehetnek, mint a regenerálás, a bőrfeszesítés, a bőrfeltöltés, táplálás vagy akár a hámlasztás, hogy minél kényelmesebben érezzük magunkat és továbbra is büszkén, mosolyogva nézzünk tükörbe.

A nagy kérdés az, hogy mégis, milyen márkájú, milyen összetevőket tartalmazó termékeket vásároljunk a céljaink elérésének érdekében, ugyanis nem mindig az agyon reklámozott, vagy legdrágább termékek jelentik a legjobb minőséget, vagy választ a kérdésünkre. Hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb terméket, mindenképpen az összetevők böngészésével érdemes kezdenünk a kutakodást.

Igazi csodaanyag például az Aloe vera. Ez egy nagyon sokoldalú, rengeteg jótékony hatással rendelkező növény: az Aloe gél gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást és összetevőinek köszönhetően az arcbőrrel is csodát tesz. Gélje serkenti a kollagéntermelést, ezáltal bőrfiatalító hatása van, nem hiába népszerű hatóanyag. Azonban még tovább fokozhatóak a jótékony hatásai, amennyiben a megfelelő hatóanyagokkal kombinálják. A Dr. Organic-nál például az összes termék víz felhasználása helyett Aloe vera alaplével készül. A legkülönlegesebb azonban a Csigagél termékcsalád. A csigagélt élő szervezet hozza létre, a csigák ezt használják arra, hogy megvédjék, helyreállítsák és hidratálják saját bőrüket és házukat.

A csiganyák szépítő hatására a feljegyzések szerint már a XVI. században felfigyeltek Franciaországban, ahol a királyi sebész a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére javallotta.

A XX. században két felfedezés vezetett oda, hogy ma már mindenki élvezheti a csigagél jótékony hatásait. Egyrészt 1961-ben egy madridi, klinikai onkológus, Dr. Abad Iglesias felfedezte, hogy a csigák röntgen- és gammasugarak hatására olyan anyagot választanak ki, mely segíti bőrük gyógyulását. Később sikeresen kezelte az anyaggal a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit. Másrészt, 1981-ben egy chilei farmer figyelte meg, hogy csigafarmján a fia kézbőre egyre simábbá válik és meglepően gyorsan gyógyulnak a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései is. Később kísérletezni kezdett és végül 1990-ben kerültek piacra az első, csiganyákot tartalmazó kozmetikai készítmények.

Hogyan szépít a csigagél?

Dr. Organic Bioaktív Csigagél az egyetlen csigagél, mely a csiga házának és bőrének regenerálására képes Helix Aspersa Müller kivonatát bőrnyugtató hatású poliszachariddal és tápanyagokban gazdag Aloe vera lével kombinálja. A csigagél anyagai serkentik a kollagéntermelést, ennek köszönhetően újra rugalmassá teszik a bőrt, tápláló, regeneráló, hámlasztó, méregtelenítő, hidratáló valamint antioxidatív hatások összességét egyesítik. Mindezt saját illóolaj-keverékük és hidratáló nátrium-hialuronát teszi teljessé, és alkot egyedülállóan nyugtató és hidratáló gélt.

A különleges krém összetevőinek köszönhetően teljessé tehetjük az arcápolást, a csigagél alkalmazásával pedig egy teljes termékcsalád áll rendelkezésünkre: az arckrém mellett arcpakolás, szemkörnyékápoló – és arcápoló szérum, valamint kéz- és körömápoló is készül ebből a nemes anyagból, melyek felhasználásával jelentős lépést tehetünk afelé,  hogy az öregedés jelei csak csigatempóban jelntkezzenek arcunkon.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search