Orrvérzés a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Orrvérzés a terhesség alatt

Mi okozza az orrvérzést terhesség alatt?

A terhesség alatti gyenge orrvérzés veszélytelen, de kellemetlen, és a legrosszabb pillanatban történik. Terhesség során a véredények érzékenyebbek, és az orrban található vénák kitágulnak. A vérzés általában akkor jelentkezik, amikor száraz a levegő, melynek következtében az orrlyukak is kiszáradnak.

Hogyan állíthatod el az terhességi orrvérzést?

Elsősorban a szokásos módon: tíz percig szorítsd le az orrcimpádat, és a fejed hajtsd a szíved fölé. Jéggel is segítheted az erek összehúzódását. Ha tíz perc elteltével nem észlelsz változást, kérdezd meg orvosodat, mi a teendő.

A terhességi orrvérzés megelőzése

• Igyál sok folyadékot! Ha szabályosan hidratálod a szervezeted, megelőzöd az orr kiszáradását (a nagymértékű kiszáradás a vénák beszakadásához vezethet, ami vérzést idézhet elő).

•Lélegezz finoman! Ha orrot kell fújnod, csak finoman tedd. Ha erősen fújod, a vénákra plusz nyomás erősödik, ami szétpattanásukhoz vezethet.

• Használj párásító készüléket, ha a lakás levegője túl száraz. Tegyél egyet a hálószobába is. A nedves levegő megelőzi az orrvérzést.

• Használj orrnedvesítőt! Használhatsz orrnedvesítőt, de kerüld a száraz és gyulladásgátló kenőanyagokat, mert ezek még inkább kiszárítják az orrlyukat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search