Mit tegyek, ha nem alszik éjszaka a 2,5 éves gyermekem? – kérdés-válasz

 In Gyerekek, kamaszok - kérdések

Kérdés:

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy 2 éves a kisfiam és rengetegszer felkel éjszaka. Nehezen alszik vissza. Többször iszik az éjjel és ha nem adok neki addig sír míg a szobába be nem hozom a teát. Van sokszor úgy, hogy több órát képes fent lenni éjjel. Mi tévő legyek, hogy végigaludja az éjszakát? Válaszát előre is köszönöm.
Zné Edina

Válasz:

Kedves Edina! Ahhoz, hogy Önnek tanácsot tudjak adni ahhoz mindenképpen, szeretném, ha leírná a kisfiának a napirendjét. Mikor, mennyit eszik, mennyit iszik nappal és éjszaka, milyen az étvágya? Önöktől milyen távol alszik ? Minimálisan ezekre az információkra lenne szükségem, hogy el tudjunk indulni. Először is megpróbálnám az éjszakai teáztatást kicserélni – helyette a vizet kínálnám,vagy felhígítanám a teát… Ha vizet is elfogadja, akkor tényleg szomjas vagy éhes, akkor a nappali rendjét kellene átalakítani,természetes ebben is megpróbálok segíteni, ha nem kell a víz csak tea vagy az anya akkor abban az irányban fogunk elindulni Várom a válaszát.

Gitidiszné Gyetván Krisztina
védőnő, laktációs szaktanácsadó, babamasszázs oktató

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - csecsemő kategóriaKérdés-válasz - gyermek, kamasz témában