Szívbetegség és terhesség – kérdés-válasz

 In Terhesség és szülés - kérdések

 

Szívbetegség és terhesség – kérdés-válasz

Kedves Doktor Úr! Harmadik terhességem előtt derült fény szívbetegségemre. Nagyon felszalad a pulzusom, viszont a vérnyomásom általában alacsony. A béta blokkolót most nem szedhetem, viszont a kardiológusom 60 mg Isoptint írt fel – reggelente egyet.  Most 28 hetes kismama vagyok, egyre többször érzem a gyógyszer ellenére is, hogy a pulzusom az egekben jár. Sokszor 120-130 között mérek. Május végére van időpontom. Várjak addig?

Köszönöm előre is

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ebben az esetben ne várjon május végéig, azt javaslom hogy feltétlenül keressen fel kardiológus szakorvost. Az Isoptin is megfelelő, de esetlegesen béta blokkoló szedése is szóba jön. A legújabb vizsgálatok alapján a béta blokkolóknak magzati károsító hatása nincs, főleg nem a 12. hét után. Emellett azt is ajánlom, hogy keressen fel egy pszichológust, aki segít ebben a helyzetben relaxációs és stresszcsökkentő technikákat elsajátítani, hiszen ezzel saját maga is sokat tehet a szorongása csökkentéséért, ami tapasztalataink alapján a magzatra is nagyon jótékony hatással van.

Üdvözlettel:
Dr. Vereczkey Attila

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

menstruáció terhesség alattTerhességgel kapcsolatos kérdések