Mire kell figyelni az állatkerti séta közben?

 In Szabadidő, kultúra és szórakozás

Ha gyermeked arra kér a vakáció ideje alatt, egy hétvégén vagy épp gyereknapkor, hogy vidd el őt az állatkertbe, biztosan nagy örömöt szerzel majd neki, ha megszervezel egy igazi családi állatkerti sétát. Remek élmény lesz a kicsi számára, azonban garantáltan te sem fogsz unatkozni!

? Az állatkerti séta legyen oktató-nevelő jellegű! Vedd figyelembe, hogy milyen napirend szerint élnek azok az állatok, melyeket meg szeretnétek látogatni és időzítsetek úgy, hogy minél több állatot láthassatok. Légy türelmes, és válaszolj minden felmerülő kérdésre! Nem utolsósorban tanítsd meg a gyereknek, hogy nem szabad a rácsok mögött lakó állatokat simogatni, ijesztgetni, bosszantani!

 

állatkert

 

? Ismerjétek meg az állatokat! Azért, hogy jobban megértse azokat a dolgokat, amikkel az állatkertben találkoztok, esetleg felidézhettek egy rajzfilmet vagy mesét, amelyben ezek az állatok szereplnek, vagy meg is tanulhattok egy éneket vagy mondókát minden állatról. Így sokkal hamarabb megismeri az állatokat!

? Tanuljatok együtt! Amikor közösen megnevezitek az egyes állatokat, és elolvassátok, mit ír a táblán az állat tulajdonságairól, természetes élőhelyéről, táplálkozási szokásairól, sok hasznos információhoz juthattok. Nézzétek meg az állatot, majd a rajzát a bemutató táblán, olvassátok el mindegyikről az információkat, és utánozzátok azok hangjait! Lehetséges, hogy a gyereknek jobban fog tetszeni a majomról készült rajz, mint az a barna szőrtömeg, ami a rácsok túloldalán van.

? Hűvösebb napokon menjetek! Melegben, délutánonként sok állat lusta, és csak pihenget. Ezért érdemes nem a legnagyobb nyári kánikulában, hanem inkább a koradélelőtti órákban menni.

 

állatkerti séta

 

? Figyelj arra, mi az, ami gyermekedet érdekli! Ne döntsd el előre, hogy mi az, ami tetszeni fog neki, és mi az, ami nem fogja érdekelni, adj neki lehetőséget, hogy mindent lásson! Ha azt gondolod, hogy csak a nagytestű állatok fogják érdekelni, meg fogsz lepődni, milyen kíváncsian figyeli a papagájokat vagy a pávát.

Lehet, hogy gyermeked elfárad, elszundít a babakocsiban, így lemarad azokról az élményekről, amiket számára terveztél. Nem gond! Szervezz rendszeresen sétákat az állatkertbe és legközelebb bepótolhatjátok az elmaradt élményeket!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search