Milyen ételt adhatok a 2 és fél éves gyermekemnek hasmenés esetén? – kérdés-válasz

 In Gyerekek, kamaszok - kérdések

Kérdés:

Tisztelt szakértő! Hasmenés esetén milyen étrend ajánlott egy 2 és fél éves gyermeknek?

Válasz:

A gyerek hasmenését két különböző ok válthatja ki: fertőzés vagy valamilyen étkezési hiba.

Nyáron gyarkoribb a hasmenésés megbetegedés a gyermekeknél, mert a meleg miatt az ételek hamarabb romlanak. Ha a hasmenés több napon keresztül tart, mindenképp célszerű felkeseni az orvost, hogy kizárja a fertőzéses megbetegedés valószínűségét.

A legfontosabb ilyenkor a folyadékpótlás, mert a gyermek könnyen kiszáradhat!

A hasmenés alatt alkalmazott általános diéta 3 szakaszból áll. Az első nap ételmegvonással kezdődik, a gyermek korának függvényében kell kihagyni napi 2-3 étkezést, mely alatt felétlenül gondoskodni kell a folyadékpótlásról (víz, kisebb gyerkek esetében tea). Ezután a csecsemő szophat, ha nagyobb pedig gyümölcspépet kaphat (az alma, a banán és a főtt répa megfelelő erre a célra). Második naptól kezdve kaphat a gyerek főtt rizset, főtt burgonyát és pirítóst. A harmadik naptól pedig fokozatosan vissza lehet térni a hagyományos ételekre, de egy ideig még ajánlott kerülni a nehezen emészthető és zsíros ételeket.

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - gyermek, kamasz témában