Miért kerüli a gyerek a bili használatát?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

biliHa úgy gondolod, hogy pszichológiai oka van annak, hogy a gyereket a bili használata taszítja, keresd fel az orvost.

Vedd számításba az allergia lehetőségét is. A laktóz-intolerancia (a tej és a tejtermékek megemésztésére való képtelenség) elég gyakori, de más ételek is okozhatnak allergiát.

A szorbit egy olyan anyag, amelyet cukorkák és rágógumik tartalmaznak. Még a szupermarketekben kapható gyümölcslevek is tartalmaznak szorbitot, ezért ha ezeket a gyerek nagy mennyiségben fogyasztja, kellemetlenül érezheti magát.

Figyelj oda a vizeletfertőzés jeleire. Ilyenek például a fájdalom vagy égető érzés vizeléskor, a vizelet színének megváltozása, a vizelet szokatlan szaga és a gyakori vizelés. További jel lehet a hasi fájdalom vagy az ismeretlen eredetű láz. Ezek a fertőzések gyakoriak az olyan kisgyerekek esetében, akiknek az immunrendszerük gyenge.

Jegyezd meg! Még akkor is, ha a húgyúti fertőzést kezelték a gyereknél, még emlékezhet a vizelés alatti fájdalmakra, és ez ahhoz vezethet, hogy kevésbé hajlik arra, hogy használja a bilit. Legyen türelmed a neveléshez és bátorítsd a gyereket.

A hasmenés is probléma lehet. Egy tartós hasmenés sok esetben pszichológiai okokra vezethető vissza és orvosnak kell kezelnie.

A székrekedés ugyancsak egy olyan kellemetlen dolog, amely arra készteti a gyereket, hogy kerülje a bilit. Ha a székrekedés nem krónikus, megpróbálhatod hosszabb ideig ráültetni a gyereket a bilire úgy, hogy felolvasol neki. Az étrend megváltoztatása segíthet a gyerek emésztőrendszerének.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search