Meríts a Dunából! – ingyenes gyermeknapi program a Margitszigeten

 In Közérdekű információk, hírek

Játékos családi eseménnyel folytatódik a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat, amelynek célja, hogy élményekkel csábítsa vissza a budapestieket a folyópartra. A Nemzetközi Gyermeknapon, vagyis május 27-én, vasárnap szórakoztató módon, a tudományos ismeretterjesztés jegyében kínálnak programokat a Margitszigeten. A Holdudvarban délelőtt 10-től 16 óráig folyamatosan be lehet kapcsolódni a Meríts a Dunából! című vetélkedőbe. A négy állomásból álló játékban először Dunával kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolni, majd egy Duna-maketten kell helyesen elhelyezni a budapesti hidakat és épületeket. A harmadik állomáson a néhai Öveges professzort idéző egyszerű, de látványos hidrológiai és fizikai kísérleteket mutatnak be, míg az utolsó helyszínen a gyerekek vízipisztolyokkal és vízikardokkal mini-árvizet idézhetnek elő. A résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. A programot az ELTE egykori és jelenlegi geográfus hallgatói állították össze, akik közül többen hidrológia szakirányon is tanultak. Az öttagú csapat az egyik nyertese annak a kreatív ötletpályázatnak, amit januárban írtak ki a Danube Flow – Hív a Duna! projekt szervezői. A szakmai zsűri 5 pályaművet ítélt megvalósíthatónak, amelyekkel a szeptember végéig tartó programsorozat részeként találkozhatnak majd a városlakók.

Az ingyenes gyereknapi programban a KultúrAktív Egyesület is részt vesz, amely épített környezeti neveléssel foglalkozik. A Holdudvarban a gyerekek megismerhetik a Margitsziget közkedvelt épületei, például a Víztorony és a Hajós Alfréd Uszoda történetét és funkcióit. A kézműves asztalnál ezután új épületeket tervezhetnek, vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, és szelektív hulladékból, például papírdobozokból el is készíthetik a maketteket. A családok szintén a Holdudvarban tesztelhetik le folyóismereti tudásukat egy vaktérképen, és tápláléklánc bemutatót is láthatnak a Duna élővilágáról.

A Danube Flow – Hív a Duna! egy vállalati-civil (Coca-Cola, Mindspace, VaLyo) együttműködésben működő projekt, amelynek célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A programban tavasztól őszig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi események szerepelnek.

 

kulturaktiv

 

Bővebben:

www.hivaduna.hu

www.facebook.com/danubeflow

www.kulturaktiv.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search