Gyerekeké a Hajógyári sziget

 In Közérdekű információk, hírek

A közönséget szombaton Szalóki Ági és Vitai Ildikó közös koncertje, a Zabszalma Együttes műsora és a Kisötlet Gyerekszínpad Hoppá Tanya című interaktív előadása szórakoztatja. Vasárnap az érdeklődők megtekinthetik a többi között az Apró Színház Arany Lille című előadását, az Animal Cannibals Mindent lehet! és a Makám együttes Kimegyek holnap az állatkertbe című műsorát – olvasható a www.gyereksziget.hu oldalon.

A gyerekek a tudományos játszótéren szerszámok és kötőanyag nélkül építhetik meg Da Vinci hídját, az állatsimogatóban kecskékkel, nyuszikkal és lovakkal barátkozhatnak, a sziget túrákon különféle állatokat és növényeket ismerhetnek meg közelebbről. A Duna Múzeum vizes feladványokkal, érdekes tárgyakkal és vízi kalandokkal várja a családokat, a kézműves palotában tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés színesíti a programokat.

A mongol, a kínai és az iráni sátorban autentikus nemzeti és ügyességi játékokat próbálhatnak ki az érdeklődők, akik kidobásra ítélt, haszontalan holmikból praktikus és szép tárgyakat készíthetnek. Az olimpiai faluban 5 állomásos kalandtúrát tehetnek a családok, utcaszínházi produkciókat és karate bemutatót tekinthetnek meg, az Ability Park eszközei és játékai révén pedig a fogyatékkal élők mindennapjaival ismerkedhetnek meg. Az artista-tanodában jeles mesterekkel tehetik próbára bátorságukat a résztvevők, ügyességi és akadálypályán mérhetik fel a kerékpáros képességeiket, és megtanulhatják a közlekedési szabályokat is.

 


MTI

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search