Menstruáció a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után

 In Nőgyógyászati problémák - kérdések

Menstruáció a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után

Kérdés:

Tisztelt doktor úr! 25 éves vagyok, június hónapban hagytam abba 2 évi szedés után a fogamzásgátló tabletta szedését. Az utolsó beszedett levél után 2 alkalommal 28 napra megjött a menstruációm. Szeptember (8-án) már csak kb. 32 napra és csupán gyenge vérzés jelentkezett. Azóta egyáltalán nem jött meg, illetve 1-2 napja kezd halványan jelentkezni (általában erősebb menstruációs fájdalmaim vannak, de most semmit sem érzek). Mennyire normális jelenség ez a tabletta abbahagyása után? Jövő hétre jelentkeztem be az orvosomhoz, de addig is kérem nyugtasson meg, hogy természetes, hogy ilyenkor ennyire felborul a rendszer. Válaszát köszönöm!
Ariennaly

Válasz:

Üdvözlöm! Megnyugtathatom, hogy gyakran előfordul ilyen eset. Ha nem védekezett a fogamzásgátló gyógyszer elhagyása után, akkor érdemes egy terhességi tesztet is elvégeznie. A teljesen korrekt választ csak a vizsgálatok után kaphatja meg.

Dr. Steierhoffer György

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - nőgyógyászati problémák kategória