Ma este fél kilenckor lesz a Föld órája

 In Közérdekű információk, hírek

Kialszanak a fények ma este  – 20 óra 30 perctől 21 óra 30 percig – számos országban – köztük Magyarországon is – a Föld órája elnevezésű környezetvédelmi, energitakarékossági akció keretében. A kampányt szervező Természetvédelmi Világalapnak (WWF) az a célja, hogy elgondolkodtassa az embereket, és az energiatakarékosságra, életmódváltásra buzdítsa.

Az idei kampány nagykövete állítólag azért lett Pókember, mert a szervezők szeretnék, hogy Pókemberhez hasonlatosan az emberek is hőssé válnának – a Föld hősévé, a bolygó megmentése érdekében – nyilatkozta Sourav Roy, a WWF szóvivője.

 

Melyik lesz a legkörnyezettudatosabb település?

A WWF magyarországi szervezete 2014-ben is meghirdette a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. A versenyre a foldoraja.hu weboldalon regisztrálhatják magukat a települések. Az nyer, ahol méretarányosan a legtöbb lakó csatlakozik az akcióhoz. Az akcióhoz 2012-ben 93 önkormányzat, tavaly pedig csaknem 100 település csatlakozott.

Tavaly Szigetszentmiklós nyert. Hogy melyik város lesz 2014-ben a Föld Órája Fővárosa, arra szombaton derül fény.

 

A kampány története

A Föld órája kampány 2007-ben indult, 2012-ben már 152 ország több mint 7000 települése vett részt az akcióban. Olyan országok is csatlakoztak 2013-ban már a kezdeményezéshez, mint Tunézia, Ruanda, Suriname és a Palesztin Területek.

Forrás: MTI

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search