A leggyakrabban elkövetett „babaprojekt” hibák

 In Családtervezés és gyermekvállalás

A leggyakrabban elkövetett „babaprojekt” hibák

Megbeszéltél mindent a partnereddel, s készek vagytok belevágni életetek legnagyobb kalandjába? Nekiálltok a „babaprojektnek”? Ez szuper és SOK SIKERT, de előtte kérlek olvassátok el a lenti sorokat, melyekben megtaláljátok a párok által leggyakrabban elkövetett hibákat, melyek késleltethetik a fogantatást, a „projekt” sikerességét.

Túl kevés szex

Sokan hiszik, hogy akkor cselekszenek helyesen, ha csökkentik a szexet – ezáltal tartalékolják a férfi partner spermáit – és az ovuláció körüli időszakra összpontosítanak csak, hogy minél előbb teherbe eshessenek. A baj csak az, hogy ezzel könnyen eltéveszthető a peteérés időszaka, mivel nagyon sok nő rosszul számolja ki az ovulációs periódusát, s nem a megfelelő időpontban szexelnek!

Tanács: legyen szex amikor és amennyi jól esik, egy kicsivel több figyelmet fordítsunk arra az időszakra, amikor VALÓBAN peteérés van.

Túl sok szex

Mások azt hiszik, minél többet szexelnek, annál könnyebben jön a megtermékenyülés. Sajnos a több nem mindig jelent jót. Noha a gyakori szexuális együttlét nem csökkenti a spermák potenciálját, de más problémákat okozhat. A túl sok szex egyfajta kiégéssel járhat, egy idő után a párok esetleg már csak „babaprojekt kötelezettségként” tekintenek rá, s amikor eljön az ovuláció pillanata, akkor az egyik, vagy mindkét fél érdeklődésének hiányában elmarad az aktus, ami egy elszalasztott lehetőség a „projekt” tekintetében.

Tanács: találjuk meg az egyensúlyt a mennyiség és a minőség között.

Egy pozíció az üdvös

Biztos hallottál már róla, hogy a misszionárius póz a legüdvözítőbb a fogantatás tekintetében, illetve az aktus után emeljük magasra a csípőnket egy ideig.

Valójában teljesen mindegy milyen pozícióban szexelsz, az eredmény ugyanaz – ejakulációnál a spermák a hüvelyi váladékon keresztül pillanatok alatt a petevezetékbe jutnak, teljesen függetlenül a pozíciótól.

Tanács: ahelyett, hogy egy pózba „ragadnátok”, élvezzétek a szexet és bátran kísérletezzetek!

 

A nő hibája

Ha egy idő után sem követi siker a „projektet”, a legtöbben – beleértve a hölgyeket is – rögtön a női felet kezdik hibáztatni, hogy bizonyára vele van valami gond. Valójában a terméketlenségek körülbelül feléért női problémák, 40%-ért férfi problémák, 10%-ért mindkettő vagy egyik sem felelnek.

Tanács: ha nem jár sikerrel a kísérletezés, egy idő után mindkét fél menjen kivizsgálásra, ne csak a nő!

A peteérés elmulasztása

Sok nő hiszi, hogy pontosan tudja, mikor van peteérése, vagy hiszik, hogy a tankönyv szerinti 14. nap az ovuláció napja. Valójában minden embernek más és más a ciklusa, ami akár hónapról hónapra változhat is, illetve nagyon könnyű összetéveszteni a testi jeleket.

Tanács1: a legbiztosabb módja a peteérés bemérésének az erre szolgáló tesztek használata, melyeket gyógyszertárakban lehet kapni. Fontos!

Tanács2: Ne csak a peteérés napjára koncentráljunk, mert a megérett pete csak 24 órán belül képes megtermékenyülni, s ha rosszul számolunk, akkor megint várhatunk egy hónapot. A várható ovuláció előtt már mindenképpen kötelező a szexuális aktivitás növelése a siker érdekében!

Síkosító használata

Kétszer is meggondolandó, hogy használjuk e, ezt a segédeszközt. A kereskedelmi forgalomban lévő síkosítók többsége megnehezíti a spermák dolgát, nehezebben érik el a petesejtet. Győződjünk meg róla, hogy a használni kívánt szer spermabarát e, illetve alternatívaként ott van a babaolaj, vagy más olajok.

Rohanás az orvoshoz

Két-három hónap sikertelen próbálkozás után sokaknak megfordul a fejében, nem kéne e orvoshoz fordulni? Nos, még ideális körülmények fennállása esetén is több hónapba telhet, mire bekövetkezik a siker, ezért a 35 alatti egészséges párok próbálkozzanak csak nyugodtan legalább egy évig, mielőtt orvoshoz fordulnának.

Ráérek orvoshoz fordulni

Amennyiben 35 év felettiek a párok, s 6 hónap után sincs eredmény, akkor nem érdemes tovább várni, javasolt felkeresni egy szakorvost. Ugyanez igaz olyanokra is, akik 35 év alattiak, de olyan egészségügyi problémáik vannak, melyek megnehezíthetik a teherbeesést – például rendszertelen periódus, szexuális úton terjedő betegség, stb…

Az általános egészségi állapot elhanyagolása

Végül, de legutolsósorban talán a legáltalánosabb hiba: a „projekt” során sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy mennyi minden összetevője van a sikernek, ami nem csak a megfelelő mennyiségű szexen és időzítésen múlik, hanem rengeteg más tényező befolyásolhatja. Ital, drog, dohányzás, túlsúly, túlzott stressz – csak néhány olyan dolog, melyek ha nincsenek „rendbe téve”, az egész vállalkozást, életünk kalandját akadályozhatja meg vagy teheti tönkre!

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search