Kötelező terhességi vizsgálatok

 In Terhesség és babavárás

Kötelező terhességi vizsgálatok

AFP-vizsgálat

Ez egy egyszerű teszt, amleyik kimutatja a vérben levő számos fehérje és hormon koncentrációját, mint az AFP, PAPP-A vagy a hCG. Bár ezek complex elemeknek tűnnek, nagyon is szükséges, hogy ismerjük ezek fontosságát.

Az anyai vérszérum vizsgálata nem csupán a Down-kór szűrésére alkalmas, hanem több biokémiai vizsgálat egyidejű elvégzésén alapul, melyekből más kromoszóma rendellenességek, mint a nyitott hátgerinc, Edwards-szindróma vagy Patau-kór kockázata is megállapítható.

Minden egyes terhes nő át kell essen ezen a teszten, bár létezik egy kisebb esély egy hamis pozitív eredményre is. Általában a 15. és 18. terhességi hét között végzik el ezt a tesztet, az eredmény pedig leghamarabb csak egy hét múlva várható.

 

Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang vizsgálat során az orvos egy szerkezetet húz végig a hason vagy felvezet a hüvelyen keresztül egy kisebb tárgyat, hogy megtekinthesse a magzatot a képernyőre kivetítve. Az ultrahang megmondja a magzat éltkorát és nemét, valamint azt is, hogy milyen gyorsan fejlődik. Itt sem létezik kockázat, csak egy esetleges hamis pozitív eredmény.

hamarosan folytatjuk

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search