Kismama jóga a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Kismama jóga a terhesség alatt

A terhesség csodálatos, de ugyanakkor feszültségteljes is lehet. Tény, hogy párhuzamban kell tartanod tested és lelked. A benned fejlődő, új élettel nehezebb lesz az egyensúlyozás, és ez egyáltalán nem könnyű tipikus feltételek között, illetve abban az időszakban, amikor a hormonok szintje változik.

Sok állapotos nőnek és partnereinek a jóga segíthet a terhesség alatti kihívásokban. Annak ellenére, hogy a jóga ezer év óta ismert, biztosan van helye a modern világban is.

A jóga gyakorlása megerősíti az izmokat és rugalmasságot biztosít. A jógában használt légzési technikák fizikai és lelki előnyöket hoznak. Egy jógaülés nyugtatja és energetizálja a testet és az elmét.

A kényelmetlenségi tünetek, mint a hátfájás, fáradtság, hízás, a lelkiállapot növekedése, javíthatók jógagyakorlatok segítségével, a légzési technikák pedig segítenek a szülés ideje alatt.

A jóga gyakorlása terhesség ideje alatt és ezt követően is, segít a csíkok megelőzésében, és hogy hamarabb visszanyerd alakodat.

Kétségtelenül, a jóga elősegíti a kényelmetlenség minimalizálását terhesség ideje alatt, mint a hátfájás és hányinger. Állapotod javulhat ezáltal. A jóga légzési technikái segítenek szülés közben is.

A jóga megfélemlítő lehet kezdőknek, de ha arra összpontosítasz, amit tested továbbít, oktató és pihentető tapasztalat lesz több szempontból is.

A jóga különbözik más gyakorlatprogramtól, mivelhogy a folyamat és nem a teljesítmény irányába orientálódik. Lényegtelen, hány alkalommal végeztél el egy rutint, a fontos, hogy összpontosíts amikor ezt végrehajtod.

A jógában a légzés és mozgás össze vannak hangolva. A pozíciókat rövid intervallumokban kell megtartani, míg az elme összhagnban van a test érzelmeivel.

Ajánlott a jóga mindennapi gyakorlása, egyes napokon 15 percig, más napokon 20-30 percig.

Bármely új fizikai gyakorlatprogram kezdése előtt konzultálnod kell orvosoddal. Mindezek mellett sok tanulmány kimutatta az előnyöket, amelyek a jóga gyakorlásának eredményei terhesség ideje alatt. Egy tanulmány témája állapotos nők voltak, akik részt vettek fitness programokon.

A fizikai szempontból aktív nők elismerték, hogy a gyakorlatok csökkentették a terhesség ideje alatti kényelmetlenségeket, segítettek megszabadulni a feszültségtől, és javított önbizalmukon.

Kutatók felfedezték, hogy azok a nők, akik rész vettek szülés előtt terhestorna gyakorlatokon, nyomási szakaszokat tapasztaltak a vajúdások időszakában.

Azon nőknek, akik nem mutatnak egy kockázati tényezőt sem, ami a negatív perinatális eredményeket illeti, azt tanácsoljuk, hogy folytassák a gyakorlatokat az egészségügyi előnyök megszerzése érdekében, rutingyakorlatok végrehajtása által, könnyű nehézségi foktól mérsékeltig.

A jóga erősíti a terhesség és szülés ideje alatt érintett izmok tónusát. A légzési és lazulási technikák csökkentik a feszültséget, és segítenek a vajúdások ideje alatt, illetve a szülés pillanatában.

A különböző életmódot élő nők előnyöket értek el országos tanfolyamokon a jóga gyakorlása által.

A jóga tanfolyamok igazán csodálatosak. Mindenkinek lazulni kellene a terhesség ideje alatt.

A jóga előnyei alaposak minden korosztály számára. Az izmok gyenge kinyújtása könnyítheti az öregedéssel társult merevséget. A gyerekek is gyakorolhatnak jógát. Ez egy nem versenyképes módszer, de nagyon hasznos az elem és test erősítése érdekében.

A jövendőbeli apukákat sem kell kizárni a jógacsoportokból. Õk is feszültek ezen érdekes pillanat alatt. A párok együtt élvezhetik a jógát. A “páros jóga” új ága a jóga gyakorlatoknak, melyet egy partnerrel kell elvégezni.

Nagyon jó módszer mélyebb kapcsolatok kialakítása érdekében és együtt lehet pihenni. A jóga különböző gyakorlatainak elvégzése együtt, engedélyezi, hogy nonverbálisan jobban tudjatok kommunikálni, mely nagyon fontos kézség, és mely segíteni fog a vajúdás ideje alatt.

A páros jóga és a masszázsok olyan kezelések, melyeket mindkét szülő megérdemel. Engedélyezd a jógagyakorlatoknak, hogy elkísérjenek a terhesség ideje alatt és életed része lesz.

Élvezd az egyensúlyt!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search