Kisfiút akarok!

 In Családtervezés és gyermekvállalás

Kisfiút akarok!

Mi tehetek, ha kisfiút szeretnék?

Igaz, hogy az orvosok és a termékenységi szakemberek többsége azt állítja, hogy természetes úton nem lehet befolyásolni a születendő baba nemét, mégis több “bizonyíték” (pontosabban az évszázados megfigyelések tapasztalata) ismert, amely megcáfolja ezt. Természetesen ezek a módszerek csak többé-kevésbé hatásosak, azonban aki mindenképp kisfiút szeretne, talán érdemes megpróbálkoznia néhánnyal ezek közül.

Azok a jövendőbeli szülők, akik mindenképp kisfiút szeretnének, számtalan népi módszer közül választhatnak: különleges étrend, jellegzetes szeretkezési pozíciók vagy épp bonyolult rituálék sora. A technikák igen változatosak, azonban az eredmény sok esetben elmarad a remélttől.

A legtöbb orvos és természettudós egyszerűen csak legyint ezekre a módszerekre és csupán balgaságnak tartja őket, ennek ellenére sok közülük kiállta az idő próbáját. Mivel ezen technikák legnagyobb része csupán veszélytelen játék, sokan már csak a szórakozás és kísérletezés kedvéért is szívesen kipróbálják őket.

Lássuk hát, melyek a legismertebb “biztos” módszerek:

 

Használd a kínai holdnaptárt!

Ezt a híres holdnaptárt egy kínai tudós alkotta meg több száz évvel ezelőtt. Egy királyi sírban volt eltemetve majd 700 évig, napjainkban pedig a Pekingi Tudományos Intézetben őrzik. A kínai fogantatási naptár szerint a gyermek nemét az anya életkora és a fogantatás hónapja együttesen határozza meg. Akik ezt a naptárt használják, több mint 90%-ban megbízhatónak tartják.

 

kisfiu

 

Speciális diéta

Egyes szakértők úgy tartják, hogy ha egy bizonyos diétát követsz a fogamzást megelőző néhány héten át, akkor megnő az esélye annak, hogy a születendő gyermeked kisfiú legyen. Azt mondják, hogy az étrend-változás megbontja a pH egyensúlyt, ami – szerintük – felelős a gyermek neméért. E teória szerint, a termékenység érdekében a következőket kell fogyasztani: sós ételek, vörös húsok, tojás, zöldborsó, mazsola, cukkini, gomba, bab, kukorica, kenyér és hal.

Kerülni kell a savas ételeket, mivel a savas környezet a kislányoknak kedvez! Ha kisfiút szeretnél szülni, fogyassz minél több lúgos kémhatású élelmiszert, naponta több és kisebb adagokban. Egy tanulmány szerint a vércukorszint szintén befolyással bír a baba nemére, ezért a megfelelő pillanatban igyekezz azt magasan tartani.

Mindezek mellett a legfontosabb, hogy táplálkozz kiegyensúlyozottan és figyelj oda a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag szükségeltedre is, hiszen a legfontosabb, hogy babád egészséges legyen!

 

Megfelelő pozíció

Más kutatások azt tartják, hogy a bizonyos szexuális pozíciók megnövelhetik annak az esélyét, hogy fiú baba foganjon. Már az ókorban úgy tartották, hogy egyes testhelyzetek segítenek hímnemű utódokat nemzeni, mint például hogy az együttlét idején a nő és a férfi feje is észak felé nézzen vagy olyanok, amelyek mélyebb behatolást eredményeznek. Az évszázadok során a tudósok persze  ennél sokkal bonyolultabb elméleteket is megalkottak.

A legtöbb hiedelem az anyát érinti, azonban köztudott, hogy a gyermek nemét a férfi határozza meg. Az anya mindig az X kromoszómát adja, míg az apa X kromoszómát (XX = lány) vagy Y kromoszómát (XY= fiú) adhat. A mai tudományos elméletek már inkább erre alapoznak, és olyan módszereket tanácsolnak, amelyek segítségével a kisebb és gyorsabb Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek érik el hamarabb a céljukat.

 

A legfontosabb az időzítés!

Egyes szakértők úgy vélik, hogy az Y kromoszómát (fiúk) tartalmazó ondósejtek könnyebbek és gyorsabban haladnak, mint az X kromoszómát (lányok) hordozó spermiumok, azonban ez utóbbiak tovább maradnak életben. A kisfiú fogantatása szempontjából célszerű a szexuális együttlétet a peteérés idejére időzíteni, ezáltal segítve az Y kromoszómákat az X kromoszómák legyőzésében. Az ovulációs kalkulátor segítségével pontosan megállapíthatod termékeny napjaidat.

 

kisfiut-akarok

 

Boxeralsó vagy fecske?

A spermiumok számára nem kedvez a testen belüli magas hőmérséklet. A herék szerkezete és a herezacskó testen kívüli elhelyezkedése megvédi őket az ártalmas melegtől.

Egyesek úgy tartják, hogy az Y kromoszómák kevésbé tolerálják a magasabb hőmérsékletet, ezért a párod részéről a szellős boxeralsók viselése hasznos lehet, ha kisfiút szeretnétek. Egy hideg fürdő, vagy a herezacskóra helyezett jeges borogatás szintén megtenné hatását, azonban ezt a megoldást kevés férfi vállalná be.

 

Kávé, köhögés elleni szirup és zéró romantika

Legújabb kutatások szerint a koffein is hatással van a férfiak nemzőképességére és egy csésze kávé elfogyasztása segíthet kisfiút nemzeni, mivel egy kis plusz energiát ad az közösülés előtt.

Más tanulmányok a köhögés elleni szirup hatását hozták összefüggésbe a baba nemével. Ha a nő szeretkezés előtt egy kiskanállal lenyel ebből az orvosságból, akkor fia születik, mivel a szirup vékonyítja a méh nyálkahártyáját, kedvezve ezáltal a kisebb és gyorsabb Y kromoszómákat hordozó hímivarsejteknek.

Egyes statisztikák szerint, ha a baba nem volt betervezve, akkor nagyobb az esélye annak, hogy kisfiú legyen. A hosszú előjáték és a buja romantika a kislányoknak kedvez leginkább.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search