Készségfejlesztő játékok a kisbaba számára

 In Csecsemők és újszülöttek

színes játékok
A kisbaba játékokat kell kapjon már néhány hónaposan, lehetőleg már az első 3-4 hónapban. Nem szükségesek a bonyolult játékok, inkább egyszerűeknek kell lenniük, gondosan kiválasztva. Puha műanyagból vagy gumiból készüljenek, így kevésbé jelent veszélyt a baba számára.

Egyes játékok festve vannak – ezért legyünk óvatosak, mert bizonyos színezékek mérgezőek és tudjuk, hogy minden gyermek, ha kap egy játékot vagy bármi mást, befogja tenni a szájába, különösen, ha nőnek a fogai.

Függetlenül attól, hogy játékok vagy játékszerek, több figyelmet kell fordítani a választásukban, hogy ne legyenek túl kicsik, mert fennáll annak a kockázata, hogy a baba lenyeli őket.

A gyermek tudásszomja nagy ebben az időszakban, de ne felejtsük el, hogy még egy labda túl korai. Koncentrációs ereje nem olyan nagy, ezért célszerű lenne, hogy sorban adjuk oda neki a játékokat. He elé teszünk 3-4 vagy több játékot, össze fogjuk zavarni. Amikor nagyobb lesz, adhatunk neki olyan játékokat vagy játékszereket, amelyek népszerű formákat jelképeznek (házak, madarak, állatok, virágok), mert akkor már el is kezdhetünk magyarázni neki és beszélni vele.

Ez az egyik legfontosabb fejlődési időszak a gyermek életében. Nekünk, szülőknek különös módon ügyelnünk kell arra, hogy korának megfelelően válasszunk játékokat, beszéljünk, foglalkozzunk vele.

A legnagyobb ajándék a gyermek számára a szülői szeretet – mondják egyesek, és nem tévednek. Ez a kis gombóc különösen ragaszkodik hozzánk, álljunk hát rendelkezésére!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search