Hogyan vásároljunk a gyerekkel? 8 lépés a kényelmetlen pillanatok elkerüléséhez

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

vásárlás kisgyerekkelA kisgyerekekkel eggyütt történő bevásárlások kínos pillanatokkal járhatnak: elkezdenek kiabálni, sírni, vagy a földön hemperegni, mindezt azért, hogy megkapják a kiszemelt játékot.

Ha el akarod kerülni ezeket a helyzeteket amikor a gyerekkel vásárolni indulsz, akkor be kell tartanod néhány egyszerű szabályt!

1. A gyerekeknek rutinra van szükségük, ez biztosítja számukra a stabilitást, neked pedig nyugalmat a teendőid elvégzéséhez. Magyarázd el neki, hogy pontosan mi is fog történni a bevásárlóközpontban, milyen részlegeket fogtok először megnézni, mit fogtok vásárolni, hogyan fogtok fizetni stb.

2. Különösen hívd fel a figyelmét a bevásárlólistára!

3. Beszéld meg vele otthon, mi az, amit vásárolsz neki, és semmiképpen nem fogsz eltérni a listától.

4. Egyetek, mielőtt elindultok vásárolni – minden kellemetlenség nyűgösebbé teszi a gyereket.

5. Hagyd, hogy magával vigye kedvenc játékát, így lesz valamilyen elfoglaltsága, amikor egy adott pillanatban unatkozni fog. Ígérj neki valamilyen jutalmat a helyes viselkedésért cserébe: például, ha jól viselkedik, miközben vásároltok – elviszed sétálni a parkba, megveszed a kedvenc fagylaltját vagy bármit, ami vonzza, és amihez nincs minden nap hozzáférése.

6. Vegyen aktívan részt benne! Ne habozz kikérni az ő véleményét is – hadd érezze magát fontosnak, és válasszátok ki együtt a szükséges dolgokat!

7. Ne tölts túl sok időt a bevásárlással, mert a gyerekek türelmetlenek, és hamar elunják magukat.

8. Gondold meg előre, mit szeretnél vásárolni, különben fennáll a veszélye annak, hogy elfárad, ingerült lesz, és ebből kifolyólag kellemetlen jeleneteket fog produkálni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search