Hogyan válassz bútort a babaszobába?

 In Csecsemők és újszülöttek

babaszoba bútor
A baba bútort úgy kell kiválasztanod, hogy megfeleljen a biztonsági szabványoknak. Arra is ügyelj, hogy olyat válassz amely megfelel majd a baba nagyobb korában is, hisz a gyerekek napról napra nőnek. Ha pontosan tudod, hogy mit szeretnél, akkor kialakíthatsz gyermeked számára egy funkcionális és egyben vonzó helyet – a babaszobát.

A bababútor kiválasztása

Első lépés. Válassz egy biztonságos kiságyat. A lécek ne legyenek nagyobb mint két hüvelynyi távolságra egymástól, ezáltal nem áll fent a veszély, hogy a baba feje a lécek közé szorul. A balesetek megelőzése érdekében, bizonyosodj meg arról, hogy az ágynak van rögzítő rendszere. Ne használj olyan ágyat, melynek hegyes díszítő elemei vannak, hisz a gyermek megsérthei magát vagy felakadhat a ruhája és ezáltal megtörténhetnek a nem kívánt balesetek. Keress olyan termékeket melyek címkéjén megjelenik a jóváhagyás, hogy megfelel az összes biztonsági követleménynek.

Második lépés.
Amikor pelenkázó asztalt veszel, annak ellenére, hogy ez a bútordarab nem feltétlen szükséges, ajánlatos olyat vásárolni, mely rendelkezik egy kis tartó résszel, ahol a pelenkákat lehet tárolni. Annak érdekében, hogy minél több ideig fel tudd használni a pelenkázóasztalt, gondolj arra mielőtt mevásárolod, hogy miután felnő a gyerek lehessen használni mint például ruhásszekrény. Ha már van szekrényed, akkor keress egy kevésbé költséges pelenkázóasztalt, egy olyat, mely úgy van tervezve, hogy esetleg rá lehet tenni más bútor tetejére. A biztonság érdekében olyan pelenkázót kell választani, melynek magasabbak az oldalai.

Harmadik lépés. A szekrény megvásárolása. Amikor a szekrényt vásárolod, ajánlatos arra is gondolnod, hogy amint a gyermek nő a ruhák is több helyet igényelnek, éppen ezért jó lenne, ha olyat vennél melynek nagyobb tárhelye van. A legjobb az, amelyik fiókokkal is rendelkezik a különböző tárgyak raktározására. Arra is ügyelj, hogy a szekrény és egyben a bútor többi része is, jól legyenek elhelyezve, hisz a gyerekeknek szokásuk mászni és ez balesetek forrása lehet.

Negyedik lépés. Válassz hordozható bútort, ez hasznos lehet, amikor a gyereket az udvaron vagy a házban hagyod játszani. Ebből is feltétlenül olyat válassz, amelyik rendelkezik az összes szükséges biztonsági intézkedéssel. Ha hintát választasz, feltétlenül rendelkeznie kell biztonsági zárral is, abban az esetben, ha a gyerek elalszik benne.

Hasznos tanácsok és figyelmeztetések

• mindig őrizd meg a számlát és a garancialevelet, amelyet a termékekkel együtt kapsz, az esetleges hibás termékek kicserélése érdekében
• egy kiságyat több ideig lehet használni, ha át lehet alakítani egy nagyobb gyerek számára is
• ha egy régebbi bútort szeretnél használni a babaszobába, akkor alaposan vizsgáld meg előtte, nehogy olyan részeket tartalmazzon, ahol a gyerek megsértheti magát
• bizonyosodj meg, hogy matrac,amit a baba ágyához vásároltál tökéletesen beleillik
• az esetleges megfulladásos balesetek elkerülése végett, ne vásárolj párnát az ágyhoz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search