10 dolog amit tudnod kell, mielott cipőt vásárolsz a babánk

 In Csecsemők és újszülöttek

baba cipo

1. Akkor kezdj elgondolkodni a babád első cipőjén, amikortól már kezd elrugaszkodni a talajtól. Ezután mászni kezd, majd hamarosan fel is fog állni.

2. Ha mezítlábasan hagyod, az egészséges a számára, de nem mindig praktikus.

3. Amíg a baba az új cipőjében áll, mászik vagy tipeg, a cipő melegen kell tartsa a lábát és nem szabad csúsznia a padlón vagy a csempén.

4. Amíg kint áll, mászik vagy tipeg, az éles tárgyak, az eső, a hó és a nyári meleg ellen védelmet kell nyújtson a baba cipője.

5. Olyan érzetet kell keltsen, mintha mezítláb járna a baba, mivel csak védenie kell. Hogy emelett tartania is kell? Elavult felfogás. A meztelen lábacskák a legjobbak, így van biztosítva a természetes és tökéletes tartás.

6. Fontos, hogy a baba cipője jól szellőzzön és könnyű legyen a karbantartása. Egy természetes finom bőrből vagy valamilyen más természetes, jól szellőző anyagból legyen, mint pl. a textília, mely mosógépben is mosható.

7. Keress olyan cipőket, amiket könnyen rá tudsz adni és levenni, valamint amelyet nehezen rúg le a lábáról. Legjobb megoldás a tépőzáras változat, amelyek a lábra könnyen rácsúsznak, illetve gumival vagy patentokkal záródnak. A fűző is jó ötlet, de figyelned kell, mert jól össze kell kötöznöd.

8. Ha a cipő megfelel neki, a gyerek is jól érzi magát benne, természetesnek veszi. Nem árt eleve nagyobbat venni neki, kb. 6 mm-rel, mert 3 hónap múlva úgyis kinövi. Ez a maximális méret amiben nem is esik hasra és az élettartamát ki is tudja használni.

9. Mikor először cipőt adsz a gyerekedre – és ő máshogy viselkedik, ha a cipő rajta van, mint mikor nincs rajta, azt jelenti, hogy a lábbeli nem eléggé hajlékony. Ne halgass senkire, aki azt mondja, hogy a baba meg kell szokja a kemény cipőt.

10. A baba lába hamar nő és a cipőket cserélni kell, általában 3-4 havonta. Amint a lábacska nő, úgy fejlődik is. Ha a cipők túl szorosak a baba számára, a láb nem tud rendesen fejlődni. Az amerikai statisztikai adatok szerint a felnőtt lakosság 2/3-ának kialakul valamilyen láb-problémája míg középkorú lesz és 99%-a ezeknek megelőzhető lenne, ha az iskolás koruk előtt nem hordtak volna túl szűk cipőt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search