Hogyan válassz babaruhát az újszülött számára?

 In Csecsemők és újszülöttek

Az első hat hétben nagyon kevés ruhára lesz szüksége az újszülöttnek, azonban jó, ha tudod, hogy pontosan is mire. Fontos azonban, hogy az újszülött számára kizárólag pamutból készült babaruhát vásárolj.

Lehet, ha szeretetből minden ruhadarabot megvennél kisbabádnak, amit csak meglátsz, de rájössz majd, hogy ez teljesen fölösleges. Sőt mi több, valószínűleg vannak olyan barátaid, akik már szülők és ők – segítő szándékkal – el fognak halmozni babaruhákkal.

Mindent a maga idejében, először jöjjön egy kis szervezés!

Ezeknek a ruháknak a tárolása rövid idő alatt fejtörést fog okozni, főleg ha nincs előre megtervezve. Nem vagy köteles elfogadni minden ruhácskát, amit kapsz. Annak ellenére, hogy segítenek ezek a ruhadarabok takarékoskodni, ha nem lesz majd hová elpakolnod, csak bosszúságot fog okozni a számodra a sok babaruha. Ha nem is tudsz nemet mondani, gyűjtsd össze azokat a ruhadarabokat, amelyeket nem fogsz felhasználni és pakold el jól, vagy adományozd valamelyik karitatív szervezetnek.

Légy türelemmel és várd meg, amíg kapsz nagyobb babaruhákat is. Ha mégsem kapsz, akkor próbáld meg elcserélni a kapottakat nagyobbakra. A újszülöttek nagyon gyorsan nőnek és gyakran találod magad olyan helyzetbe, hogy van egy szekrény tele olyan ruhákkal, amiket még nem adtál rá, és van egy, amelyikben olyanok vannak, amiket már nem lehet ráadni.

A babruhák méretét is figyelembe kell venni, mert hiába van tele egy szekrény babruhával, ha előre tudod, hogy nagy babát fogsz szülni, vagy ha arra gondolsz, hogy milyen gyorsan megnő a kisbabád.

Ne légy félénk, emlékeztesd az embereket, hogy nagy babád vársz!

Készíts egy babakelengye listát a legfontosabb dolgokról, amelyekre az újszülöttnek szüksége lesz az első 8 hétben és igyekezz beszerezni azokat. Ha úgy gondolod, hogy a lista, amit írtál, túl rövid, vásárolj a felírt dolgokból kettőt-kettőt, így nem kell majd olyan gyakran mosnod azokat, és több időd marad a kisbabára.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search