Hogyan tanítsuk meg a kisgyereket a kanál használatára?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

kanál gyerekeknekAz első tanács szülők számára: a türelem és az utánzás a legjobb módszer arra, hogy megtanítsuk a kisgyermeket a kanál használatára.

Az evőezköz készlet használata lesz a következő dolog, amit a kisgyermek magtanul, miután már megtanult a saját ujjaival enni. Mivel ehhez meglehetősen kifinomult motoros képességek, egyensúly és irányítás szükséges, egy kicsit gyakorolnunk kell vele.

Olvasd el a következő hasznos tanácsokat:

Legyünk türelmesek. A kisgyerekek képtelenek azonnal megtanulni a kanál használatát, és ha frusztráltak lesznek, az egyáltalán nem fog segíteni a folyamatban.

Tanítsuk utánzással. Kanalazzunk a saját tányérunkból, és mi magunk mutassuk meg, hogyan kell enni. Ha úgy gondoljuk, akár a kisgyermek eledeléből is kanalazhatunk, hogy ő jobban megértse, mit kell tennie. Engedjük, hogy kísérletezzen! Lehet, hogy a padlóra, a fejére vagy a macskára is jut az ételből, de ez teljesen természetes. A gyermek most ismerkedik meg ezzel az új tárggyal.

Vasároljunk egy gyereknek való kanalat. Kisebb, mint a megszokott kanál, gumibevonattal van ellátva, így puhább, kíméletes a gyermek fogaival és könnyen kezelhető.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search