Bútor a gyereknek

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

Válassz átalakítható gyerekbútorokat, azok a legpraktikusabbak egy növésben lévő gyerek számára. Például vannak olyan bölcsők, amik ággyá alakíthatóak, sőt olyan babaágyak is megjelentek már, amik a gyermek növekedésével fokozatosan nagyobb ággyá változtathatók. 

A darabokból összeválogatható gyerekszoba bútorok előnye, hogy könnyen átrendezhetőek.

Az emeletes ágy 6-7 éven felüli gyerekeknek ajánlott. Ha ezt a modellt szeretnéd, mégis úgy erzed, gyermeked számára nem elég biztonságos, a felső ágyra szerelhetsz egy korlátot, a matrac és a lécek közé pedig egy plusz védőlemezt.

Ha gyermeked szekrényben, fiókokban tartja ruháit, probáld úgy berendezni, hogy az alsó részbe kerüljenek a nap mint nap használatos holmik, míg a felső polcokra pakold az elmúlt évszak ruháit.

Bútor növésben lévő gyermeknek

Ahogy gyermeked nő, vedd figyelembe az ő véleményét is a gyerekszoba berendezésekor. Egy gyerekszoba kifejezheti a gyermek egyéniségét, és lehet rendezett és ízléses egyszerre.

Még ha neked nem is tetszik a szoba közepén kerülgetendő ágy vagy a nagy mogorva fekete függöny, ne feledd, gyermeked kell jól érezze magát ott, s ez csak akkor történhet meg, ha hagyod, hogy kialakítsa a saját kis sarkát úgy, ahogyan ő szeretné.

Egyébként a gyerekek nagy többségénél múló szeszély a sötét színek utáni rajongás.

Kellékek és tanácsok a gyerekszoba berendezéséhez

A tárolóhelyek (szekrények vagy dobozok) legyenek könnyen megközelíthetőek és lehetőleg színesek. Ne feledd, ahogy a gyerek nő, vele párhuzamosan kell nőjön – igényei szerint – a tárolóhelyek száma is.

Az egymásra helyezhető fiókok, ládák, kosarak, dobozok mind alkalmasak játékok és más kellékek tárolására. Ha nem találsz átlátszóakat, nyugodtan ragaszthatsz rá címkéket, színes, nagy feliratokat, képeket.

Könyvek, CD-k, játékok tárolására alkalmasak a könyvesszekrények, falra szerelhető polcok is.

Kép forrása: http://www.flickr.com/photos/pinksherbet/4186026692/

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search