Hogyan rendezd be a babaszobát?

 In Családtervezés és gyermekvállalás

babaszoba

A bababútorok elrendezése fontos eleme a gyerekszoba tervezésének és díszítésének.

Íme, néhány tanács, ami segíthet:

• Az első esldöntendő kérdés az, hogy hova kerüljön a kiságy. Ne helyezd a fürdőszobával elválasztó fal mellé, illetve hangos vagy zajos helyiségbe, amely a csörömpölő szomszéd szomszéd vagy a forgalmas közelében van. Fontos, hogy a baba nyugodtan tudjon pihenni, és ha ő nem is igazán akar, lehet, hogy te igen. Ne tedd a kiságyat ablakok alá, mert az fokozottan balasetveszélyes.

• Helyezd a pelenkázóasztalt közel a szoba bejáratához. Sokkal kényelmesebbnek bizonyul, amikor a babát máshonnan viszed be pelenkázni.

• A bölcső legyen közel a babaágyhoz. Így lesz elegendő hely a kiságy és a bölcső között, hogy kényelmesen ringasd a kisbabát. Ugyanakkor, azért is kellene a bölcső közel legyen a kiságyhoz, hogy könnyű legyen áthelyezni a babát, ha véletlenül elalszik ringatás közben. Ha a kiságyat a fal közepéhez helyezed, akkor a bölcső legyen az egyik sarokban.

• A konnektor mellé helyezz más bútordarabot! Például egy kisasztalt, amelyre egy lámpát és egy babafigyelőt helyezhetsz. Használhatsz ugyanakkor konnektordíszítő, világító elemeket is. Ebben az esetben a konnektornak közel kell lennie a gyermekágyhoz, hogy amikor a baba felébred, azonnal lásson és ne kezdjen el sírni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search