A biztonságos gyerekszoba

 In Családtervezés és gyermekvállalás

babaszoba
Miután megvásároltad a babaszoba kialakításához szükséges alapvető dolgokat, a következő lépés ennek díszítése lesz. Tedd a szobáját egy mennyei hellyé, ami ugyanakkor biztonságos is legyen számára!

A babaszoba díszítését előre meg kell tervezni, s ez  figyelmet, időt és energiát igényel.

Tanácsok a gyerekszoba dekorációjához

1. Tervezz olyan szobát gyermekednek, ami biztonságos és tartós lesz egész gyerekkorában!

Gondolj az egyik legfőbb dologra, arra, hogy gyermeked fel fog nőni. Ezt figyelembe kell vedd a gyerekszoba tervezésénél. Nem szabad túl sok figyelmet és teret fordítani a bébielemekre.

Ha egy olyan színt választasz, mint a rózsaszín vagy a kék, lehet hogy nem fog tetszeni az iskola előtt álló gyereknek, mert dedósnak fogja tartani. Ezért egy olyan színt válassz, amely előnyös lesz a fiatalabb gyereknek és az óvodásnak is.

Válasszthatsz olyan gyerekbútorokat és falra akasztható polcokat, amelyek minden kornak és nemnek megfelelnek. Használhatsz olyan tartozékokat, amivel gyerekesebbé teheted a szoba hangulatát, de ne vidd túlzásba!

Legyen hely bőven az ágy elhelyezésére, mert ez fontos lesz a gyermek növekedésével.

2. Kerüld a szőnyeg használatát!

A gyerekszoba díszítésekor a legjobb választás a padlófelülethez a keményfa vagy a parafa. Egy kisebb részre szőnyeget is tehetsz.

Ha vékony szőnyeget használsz, könnyebben lecserélheted, mint a vastagabbat, ha piszkos lesz. A kemény padlót és parafát könnyebb tisztán tartani, és nem bújnak meg benne a bosszantó allergén elemek, mint a por és piszok.

3. Figyelj arra, hogy a leghatékonyabb fényforrásokat biztosítsd!

Amikor fényforrásról van szó, az éjszakai világítás nem az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni. Egy éjjeli fényforrással megakadályozhatod az esetleges tárgyakba botlást a szobában, amikor a gyermeket szoptatni kell.

A napfényre is figyelmet kell fordítani, hogy milyen szögben süt be a szobába. A megoldás az, hogy ne helyezd a gyermekágyat olyan helyre, ahol közvetlenül süt rá nap a délelőtti órákban. Az éjszakai utcai fényre is figyelni kell, ha bevilágít a szobába.

4. Egy jól kihasználható tárolóhely a legmegfelelőbb választás

A baba szobájában több tárhelyre van szükséged, mint gondolná. Ezért dolgozz ki egy tervet a megfelelő tárolóhely biztosításához a különböző kellékeknek, amelyekre még szükséged lesz, miután a gyermek megnő.

A megfelelő hely lehetővé teszi a gyermeknek, hogy járni tanuljon, illetve kússzon a földön.

Az idősebb gyereknek szüksége lesz nagyob ruhákra, cipőkre és más kiegészítőkre. Ahogy a gyerek növekszik, a játékok száma is nő. Ezért kell számolni azzal, hogy a gyermek növekedésével a személyes tárgyainak a száma is növekedni fog.


5.
Biztosíts egy helyet magadnak is a babaszobában

Eljön az idő, amikor minden anya vagy apa éjszakákat tölt majd a gyermeke szobájában, meséket olvasva neki. Tehát fontos lehet egy hintaszék vagy egy kényelmes szék, ahol te és gyermeked több órát tölthettek együtt.

Hogyan tedd biztonságossá a babaszobát?

Rengeteg olyan dolog van, amit számba kell venned, hogy biztonságossá tedd gyermeked szobáját. A gyermek biztonsága a legfontosabb, ezért győződj meg róla, hogy minden a megfelelő helyen van.

Íme, néhány tipp, hogy a babaszoba biztonságos terület legyen:

• Győződj meg arról hogy a babaágy matraca kemény, nem tartalmaz díszítéseket és vigyazz a sarkakkal!

• Ellenőrizd, hogy a kiságy lécei közt a rések keskenyek legyenek. Soha ne hagyj olyan helyet, ahol a gyermek feje beszorulhatna!

• Ellenőrizd a pelenkázóasztal biztonságát, 3 oldala legyen magasabb.

• Kerüld a kényelmes és puha dolgokat, mint párnák és kitömött állatok, mert ezek fulladást okozhatnak, különösen ha a gyermek még csak pár hónapos.

• Ha a gyermek nyújtozni kezd a kiságy fölé felfűzött díszek és játékok után, akkor azokat jobb, ha eltávolítod!

• Ne vásárolj olyan játéktartü ládát, amelynek nehéz fedele van, nehogy gyermekedre essen, amikor ki akar venni belőle egy játékot.

• A padlószőnyeg legyen puha. Ez biztonságos a gyermekek számára, a sérülések és a fájdalom megelőzése érdekében.

A gyerekszoba kialakítása során a legjobb, ha előre eltervezed, hogyan díszíted a szobát, a gyermek biztonságához szükséges kellékeket, és hogyan tartsd biztonságosan ezt a helyet.

Ez a folyamat sok időt és erőfeszítést igényel. A legjobb módja annak, hogy sikerüljön az, ha tudod, mit akarsz és mi kell ahhoz, hogy a gyermek szobája egy kellemes, kényelmes és biztonságos hely legyen.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search