Hogyan nyerd vissza alakod a terhesség után?

 In Egészség és életmód

Hogyan nyerd vissza alakod a terhesség után?

 

nők az ezdőteremben Nem számít, hány kilométert tettél meg vagy hány diétát próbáltál ki a terhesség utáni fogyás érdekében, a zsírpárna – amely a gyerekkel együtt “érkezett” – meg sem akar mozdulni. Ismerős?

Összegyűjtöttünk néhány egyszerű módszert, melyek segítségével visszanyerheted szülés előtti alakodat:

Makacs pocak avagy miért nem működnek a felülések?

Terhesség ideje alatt a külső hasizmok kinyúlnak és szétválnak, hogy helyet csináljanak a bővülő méhnek. Szülés után is, annak ellenére, hogy a méh visszahúzódik eredeti méretére, ezen hasizmok külön maradhatnak.

A felülések pedig több rosszat csinálhatnak, mint jót. Nyomást gyakorolnak a szövetre, amely összeköti a külső hasizmokat, ezáltal pedig ezek még jobban szétválhatnak.


• A hasformálás kulcsa

Feszítsd meg hasizmaidat, és összpontosíts a legkisebbre, a haránt hasizomra. Mivel ez az izom az egyenes hasizmot “átöleli”, ezért fontos szerepe van a méh és belek tartásában, ugyanakkor a hasizom feszességéért is felelős.

Különböző tevékenységek során, vagy akár állás közben is erősítheted a haránt hasizmodat. Hogyan?

Maradj egyenesen, a vállaidat hajtsd lefele, és húzd be köldöködet, a gerinced irányába.

Képzeld azt, hogy fűzőt viselsz. Hiszed vagy sem, ha így ülsz (mondjuk miközben a gyereknek olvasol) vagy állsz (miközben sorbanállsz egy üzletben vagy pelenkát cserélsz), laposabb és feszesebb hasizmokat formálsz magadnak.

A törzs folyamatosan hosszabbodni fog, hátad és hasizmaid pedig erősödni. Ha úgy gondolod, ezt elfelejted megcsinálni, köss egy zsinórt derekad köré, miután hasadat behúztad. Minden alkalommal, amikor elernyednek a hasizmok, érezni fogod, hogy hasad a zsinórnak feszül, ezáltal eszedbe fog jutni, hogy feszítsd meg hasizmaidat.

• Tökéletes testtartás

Amikor már tudod, hogyan kell formában tartanod hasizmaidat (lásd fenn), az egyszerű tevékenységeket is alakformálási gyakorlatokká alakíthatod át. Például ahelyett, hogy egyik oldaladon tartod gyermeked (ezáltal ki kell engedned a csípőd és a hasizmok ellazulnak), tartsd magad előtt mindkét kezeddel.

Fogd a gyermekedet, vállaidat hagyd görnyedve, hátad pedig egyenesen, miközben hasad gerinced irányába húzod. Nehéz sokáig megtartani ezen testtartást és a gyereket is, de ez nagyon fontos gyakorlat akkor is, ha csak két percig csinálod.


A felesleges kilogrammok ellen

Ha szeretnéd gyorsabban visszanyerni a terhesség előtti alakod vedd figyelmbe a következő tanácsokat:

Amit tenned kell:

• Igyál sok vizet, ösztönözve szervezetedet a felgyülemlett folyadék eltávolítására!
• Fogyassz rostokban gazdag élelmiszereket!
• Fogyassz magas víztartalmú gyümölcsöket és zöldségeket, mint a narancs, paradicsom, spárga, zeller, melyek enyhe, természetes vízhajtóként hatnak.
• Fogyassz káliumban gazdag élelmiszereket, mint a banán, spenót, sárgabarack, mivelhogy ezen ásványi anyag ellensúlyozza a nátriumot, és segít a víz eltávolításában a szervezetből.
• Egyél lassan! Amikor gyorsan eszel, több levegőt nyelsz, ez pedig gázokhoz és puffadáshoz vezet.

Amit nem szabad tenned:
• Ne igyál szénsavas italokat, melyek puffadást okoznak.
• Ne egyél káposztaféléket, mielőtt egy testhezálló szoknyát veszel fel, mivelhogy ez is puffadást okoz.
• Ne tartalmazzon sok sót az étrended, mert az visszatartja a vizet az egész szervezetben, beleértve a hasat is.
• Ne rágózz, mivelhogy levegőt nyelsz és puffadt leszel, tele gázokkal.

Kerüld a következő dolgokat:
• Rövid felsők, melyek kihangsúlyozzák hasad.
• Túlméretezett ruhák: Lehet, azt gondolod, hogy soványabbnak tűnsz három mérettel nagyobb ruhákban, de ezekben valójában molettebbnek tűnsz.
• Szélesebb derekú felsők, A-vonalas szoknyákkal társítva semmiképp sem előnyös a számodra!

A zsír ellenszerei

A testmozgás a legmegbízhatóbb módszer a hasadon található zsír eltávolítására. De ez nem azt jelenti, hogy naponta több órát gyakorlatokra kell fordítanod.

Egy egyszerű és garantáltan zsírégető gyakorlat: egy hosszú séta, akár babakocsival is, miközben hasizmaidat behúzod, gerinced pedig egyenesen tartod.

Ha szeretnél gyorsabban zsírt égetni és felgyorsítani az anyagcserédet (amely segít, hogy több kalóriát égess pihenés közben is), növeld a séták intenzitását pár perccel vagy tartsd közben karjaidban gyermekedet.

Végezhetsz súlyemelő gyakorlatokat is, mivelhogy ez építi az izmokat és serkenti az anyagcserét. Tervezz be napi egy óra gyakorlatot. Nem kell mindet egyszerre elvégezned, feloszthatod őket 10-20 perces fordulókra.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search