Az éjjeli lámpa károsítja a gyermek látását?

 In Egészség és életmód

éjjelilámpa a gyerekszobábanEgy 1999-ben készített tanulmányt követően sok szülő felháborodott azon, hogy az éjszaka hagyott fényforrás gyermekeknél 2 éves koruk alatt rövidlátáshoz vezethet. E tanulmány szerzői nem voltak teljesen meggyőződve erről, de a következő vizsgálatok bizonyossággal kimutatták, hogy nincs semmi  összefüggés a kettő között.

Nem kell aggódnod egy égve hagyott lámpa miatt, gyermeked látása nem forog veszélyben!

Sok gyermek alszik felkapcsolt éjjeli lámpával. Egyeseknek biztonságérzetet ad és mivel sokszor a gyerekek félnek a sötétben, értékelni fogják az éjszakai kis világosságot.

A gyermekek 2-3 éves korukig nem éreznek szorongást az éjszakai alvás alatt, mivel még nincs kialakulva a félelemérzetük, és nem ismernek semmiféle félelmetes történetet, ami okot adhatna a félelemre. Ezért e kor előtt nem szükséges lámpafény a gyermekszobába az éjszakák folyamán. Gyermeked sokkal jobban fog aludni egy elsötétített szobában.

Ha gyermeked elég nagy ahhoz, hogy már féljen is, biztosíts számára fényforrást éjszakára a kiságya mellett, ezzel biztonságérzetet kölcsönözve neki.

Ha a gyermek erősebb fényforráshoz ragaszkodik éjszaka, használj egy kapcsolót, amellyel, ha elaludt, csökkentheted a fény intenzitását.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search